Népies humorú, enyhén pajzán darabbal szórakoztatták a közönséget

Klasszikus vásári komédia elevenedett meg szerda este a Honvéd Kaszinó színpadán. A Mozaik Társulat a népies humorú, enyhén pajzán darabbal, A Lónak vélt menyasszonnyal szórakoztatta a közönséget.

Kacagás töltötte meg a tükörtermet a műsor ideje alatt, erre számítani is lehetett a vásári komédia hallatán. Már a félórás darab karakterei is mosolyra ingerelték a közönséget, a kialakult félreértéseket pedig remekül prezentálták a színjátszók. A Mozaik Társulat egyébként mintegy öt éve - a városi diákszínjátszókból kiválva - jött létre.

– Mára ott tartunk, hogy van repertoáron két színdarabunk és 14 szereplővel működik a felnőtt társulatunk, akik közül mindenki tényleg felnőtt vagy egyetemista, szóval gyarapszunk és ma este a Lónak vélt menyasszonyt fogjuk előadni – mondta el Szollár-Nikolics Zsanna rendező.

A társulat szerint a feszültségekkel teli hétköznapokban teret kell adni a szórakozásnak is, amelyre kiváló alkalom volt a színre vitt komédia.

Szerda este új tagokat is felavatott a Mozaik Társulat, hiszen a korábbi diákszínjátszó, Árvai Csaba ismét színpadra lépett.

– Régóta úgymond színjátszok, de este itt a Mozaik Társulatban először lépek színpadra, mint Mózsi, a lócsiszár. A visszatérés azért volt jó döntés, hogy újra itt vagyok a színpadon, mert ez a társaság nagyon szívbemarkolóan megmaradt az ember szívében és hiányoztak – mesélte Árvai Csaba amatőr színjátszó.

A közönség Gyenese Gabriella örömjátékát is megkacaghatta, aki szintén első ízben szerepelt a társulattal. A komédia végére aztán a félreértések megoldódtak, maradt a jókedv és a taps.

K.V.A.

(Képek: Kanizsa TV)