Parti András és Kiss Kata Emma nyerte a IV. Kanizsa Kupát

facebook megosztás

A nagykanizsai mountain-bike park adott otthont az országos Magyar Kupa-sorozat harmadik állomásának. A két napra elosztott XCO kupafutamra szép számú utánpótlás és felnőtt versenyző nevezett.

A korábbi évekkel ellentétben a szervezők ezúttal változtattak kissé a rajt/cél területen, ami mind nézői, mind funkcionális szempontból sikert aratott. Az idei évben közel 150 versenyző állt rajthoz a kanizsai versenyen és sokan látogattak ki a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett kialakított versenyközpontba. A szombati napon a fiatalabb korosztályoknak szerveztek ügyességi versenyeket, míg vasárnap az MKSZ által Magyar Kupa fordulónak minősített XCO versenyre került sor minden korosztályban.


Nem először kerekezhettek hegyikerékpárosok a kanizsai pályán és a férfiak mezőnyében nagy csatát is vívhattak a nevezők

Fotó: Bak Ferenc

A felnőtt nők versenyét Kiss Kata Emma (Acélvakond Cycling Team) nyerte egyedüli indulóként, míg a férfi Elit futam első helye, ahogy az várható volt, a nemrég Tokiót megjárt, négyszeres olimpikon Parti András (UTE) és a tavalyi győztes Palumby Zsombor (SVS Pro Team) között dőlt el. Mindketten kiválóan kapták el a rajtot és majdnem a verseny végéig fej-fej mellett haladtak. Az utolsó előtti körön azonban Parti támadását nem tudta átvenni Palumby, így Parti több mint fél perces előnnyel ért célba. A dobogó harmadik fokára a tavalyi évhez hasonlóan a Cube-Csömör versenyzője, Szatmáry András állhatott fel. Az U19-esek futamát ismét hazai versenyző nyerte, Horváth Áron Mihály személyében (Limitless Team-XCO Nagykanizsa). A Master 2-es kategóriát a nemrégiben Master Európa Bajnoki címet szerző Búr Zsolt (Vialand Racing Team) nyerte.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.