Sok napsütés várható az első októberi hétvégén

facebook megosztás

A hétvégén már csak néhol várható eső és ismét több lesz a napsütés. Melegszik az idő, vasárnap helyenként akár 25 Celsius-fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.    

Pénteken, október elsején a reggeli, délelőtti órákban a borult vidékeken elvétve előfordulhat gyenge eső, szitálás. Napközben a kezdetben borult, felhős középső és keleti tájakon lassan, fokozatosan szakadozik, majd gomolyosodik a felhőzet és több-kevesebb napsütés szinte mindenütt valószínű, nyugatabbra napos idő várható. A leghidegebb órákban nyugaton többnyire 2-8, másutt 8-13 fok lesz. A nappali csúcsértékek 14 és 21 fok között alakulnak.    

Szombatra virradó éjjel, majd reggel lehetnek pára-, illetve ködfoltok. Ezek feloszlását követően általában sok napsütés várható, legfeljebb az északkeleti határ közelében fordulhat elő elvétve jelentéktelen csapadék. A szél napközben több helyen megélénkül, a Fertő térségében néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11, a legmagasabb 17 és 21 fok között valószínű.    

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. Többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet 3 és 11 fok között várható. A nappali maximumok 17 és 25 fok között alakulnak. Északkeleten lesz a hűvösebb, északnyugaton a melegebb idő - olvasható az előrejelzésben.

MTI

(Borítókép: Varga György/MTI)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.