Tizenöten részesültek díjazásban az idei díszközgyűlésen

Megtartották az ünnepi díszközgyűlést pénteken a HSMK színháztermében. A városvezetés a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere” elismerést és a „Nagykanizsa Városért” címet is öt, míg a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város Díszpolgára” díjat két személynek adományozta, az „Év Vállalkozása” kitüntetést pedig három cégnek ítélte oda.

A 27. Város Napja ünnepi közgyűlésén táncos és zenés műsorok kíséretében köszöntötték a vendégeket. A kitüntető címeket Balogh László polgármester adta át azoknak a személyeknek és szervezeteknek, akiket a közgyűlés érdemesnek talált.  A Civil Kerekasztal Egyesületet az idősek, a betegek, és a fogyatékkal élők támogatásáért díjazták. A szervezet 2007-ben jött létre Nagykanizsán, ahogy Budavölgyi Kálmán elnök fogalmazott: azóta nagy utat jártak be és nagyon büszkék az elért eredményeikre.  

Ha egy nagyságrendet lehet mondani, egy számot, akkor közel 100 millió forint az az összeg, amit a kerekasztal, illetve a hozzánk tartozó partnerszervezetek forrásként lehívtak pályázati úton és gondolom, hogy ennek az elismerése az, hogy ma itt lehetek. Köszönöm annak, aki javasolt minket, illetve észrevette a tevékenységünket és köszönöm azoknak a kollégáknak, kolléganőknek a segítséget, akik bármit is hozzátettek ehhez az elismeréshez – nyilatkozta Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke.

A kultúra területén végzett munkájáért Kámánné Szép Teréziát is elismerte a közgyűlés. A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója szerint ez egy közös munka eredménye, ami a családja, a munkatársai, a rendezvények támogatói és a közönségük nélkül nem jöhetett volna létre.

Nagyon boldog vagyok, ez természetesen a Kodály Zoltán Művelődési Házon belül a szobámban lesz kitéve, amire nagyon-nagyon büszke leszek. Tényleg boldog vagyok, mert ad egy kis inspirációt a jövőre vonatkozóan, tovább tudunk dolgozni. Azt azért mindannyian tudjuk, hogy egy szerény körülmények között működő intézményt vezetek, annál lelkesebb tagokkal. Szeretnénk továbbra is Nagykanizsa város jó hírnevét tovább vinni a rendezvényeink révén – mondta Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

Az idei díszközgyűlésen összesen tizenöten részesültek díjazásban.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

A díjazottak listája:

Dr. Nagy Rozália osztályvezető főorvosnak, akinek a Kanizsai Dorottya Kórház Pszichiátriai Osztályán végzett kiváló szakmaiságú és kiemelkedő emberségű munkája elismeréseként közösségünk a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés a Nagykanizsai Rendőrkapitányságnak a hozzáértő, áldozatos és felelősségteljes munkájának elismeréséért a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesületnek az idősek, a betegek, a fogyatékkal élők és a társadalom peremére szorultak támogatásának elismeréséért a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés id. Szányi Gábornak a sísport Nagykanizsán történő népszerűsítése, megszerettetése, a síoktatás városi meghonosítása érdekében végzett munkájáért Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere elismerést adományozta.

A közgyűlés Kámánné Szép Terézia intézményvezetőnek a kultúra területén végzett több évtizedes munkájának elismeréséért Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere kitüntető címet adományozta.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése a korábbi évek gyakorlatának megfelelően három további kitüntetés adományozásáról döntött. A közgyűlés „Az Év Vállalkozása” kitüntetést adományozott kis- és középvállalkozás kategóriában a P & S Pipes Kft-nek Nagykanizsa gazdaságát és lakosságát szolgáló kiemelkedő teljesítményéért.

A közgyűlés a Gejzír Kanizsa Kft-nek Nagykanizsa gazdaságát és lakosságát szolgáló kiemelkedő gazdasági teljesítményéért a 2021. évben kis- és középvállalkozás kategóriában „Az év Vállalkozása” kitüntetést adományozta.

A közgyűlés a Szabadics Építőipari Zrt-nek a kimagasló gazdasági teljesítménye elismeréseként 2021. évben nagyvállalkozás kategóriában „Az Év Vállalkozása” elismerést adományozta.

A közgyűlés Járási Ildikó iparművésznek Nagykanizsához kötődő kiemelkedő művészeti tevékenységéért a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése Dr. Lipták József osztályvezető főorvosnak a Kanizsai Dorottya Kórház Urológiai Osztályán végezett kiváló szakmai munkája, embersége elismeréseként a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés dr. Farsang Boglárka r. alezredesnek a lakosság és a rendőrség közötti párbeszéd magasszintű kialakításáért a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés Jurik Gyuláné asztaliteniszezőnek a város asztalitenisz sportjáért végzett kiemelkedő munkájáért a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés Dr. Nagy Mariettának a gyermekorvoslás területén végzett több évtizedes szakmai munkája elismeréséért a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése Tarnóczky Attila helytörténésznek Nagykanizsa városért végzett kimagasló városvédő tevékenysége elismeréseként – posztumusz – a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozta. Az elismerést az elhunyt özvegye, Tarnóczkyné Tajti Zsuzsanna vette át.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése Soós Ernő vegyészmérnöknek, környezetvédelmi szakmérnöknek és fejlesztőmérnöknek, a nagykanizsai Víztechnológiai Kutatóközpont névadójának – posztumusz – a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozta. A díjat az elhunyt fiai, Soós Balázs és Soós Csaba vette át.