Továbbjutás a Karancs lábánál

facebook megosztás

Gólok terén a második félidőben mutatkozott meg a különbség a két csapat között, de egyben az elmondható, hogy az NB III-as FC Nagykanizsa végül biztosan jutott túl a megye egyes Karancslapujtőn a labdarúgó MOL Magyar Kupa legjobb 64 együttese között.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE (Nógrád megyei I. osztály) – FC Nagykanizsa (NB III) 0-5 (0-0)

MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, találkozó a legjobb 32 közé jutásért. Karancslapujtő, 250 néző. Vezette: Mencsik (Kovács G., Volentics). G.: Béli M. (61.), Gregász (72. - öngól), Péntek (80., 87.), Bohata (86. - 11-esből)

FC Nagykanizsa: Borsi – Horváth B., Pál D., Kovalovszki, Tóth G. - Kószás (Béli M., 46.), Nikics (Bagó Be., 81.), Szabó P. - Vlasics (Bohata, 72.), Kobra (Péntek, 61.), Lőrincz. Vezetőedző: Koller Zoltán.


Péntek Adriánt (piros-fehér mezben) a Karancs lábánál nem tudták megállítani, a kupameccs hajrájában kétszer volt eredményes

Fotó: PL

„Gyöngyszem a Karancs lábánál” – köszönti Lapujtő honlapja a látogatót, s a kanizsai labdarúgók valóban pazar környezetben léphettek pályára a Karancslapujtő KSE otthonában, ahol gyakorlatilag a játéktér fölé magasodik a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templom, illetve Karancs-hegység „bércei”. A mérkőzés igazi kupacsatát hozott, hiszen a hazaiak lelkes játékukkal vetették magukat a meccsbe és ennek is betudhatóan igazi taktikus első félidőt hoztak le a felek. A második játékrész első harmadában talán kezdett kissé már sürgősebb lenni a kanizsaiaknak, s ahogy a vendéglátók talán fáradtabbak lettek, be is indult a nagykanizsai gólgyártó gépezet. Béli Milán szabadrúgásból szerzett találatával a 61. percben kezdődött el az eredményességi sor: jött szögletből az ellenfél által vétett öngól, tizenegyesből is betaláltak a dél-zalaiak, de kontrából indított egyéni akció híján sem maradhat a felsorolás. Ami a lényeg, hogy az FCN a délelőtti, déli órák folyamán túlesett egy majd' 370 kilométeres túrán, majd 5-0-val lehozta a MOL Magyar Kupa legjobb 64 gárdája között a mérkőzését: ezzel a legjobb 32 közé kerültek, illetve alighanem a szűk 400 kilométeres hazaút is jobban telhetett.

- Természetesen így azért teljesen más a hazaút, s úgy érzem, a mérkőzés 60. percéig sem volt gond részünkről, hiszen jól álltunk bele addig is a találkozóba – értékelt a kupameccset követően Koller Zoltán, az FCN vezetőedzője. - Egyben gratulálok a srácoknak a továbbjutáshoz, s várjuk a folytatást.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.