Újabb kiállítás tekinthető meg a HSMK-ban

Öt földrész érméit tekinthetik meg a látogatók a HSMK földszinti előcsarnokában. Az intézmény „Én hobbim” kiállítás sorozatában ezúttal vitéz Devecseri István mutatkozik be gyűjtőszenvedélyével.

A kulturális központ 2004 óta szervezi meg a bemutatót, ahol az évek során számos hobbi kapott megmutatkozási lehetőséget: a szalvétáktól kezdve a nyakkendőkön át egészen a bőrműves termékekig. Vitéz Devecseri István és a művelődési központ kapcsolata hosszú évekre vezethető vissza.

– Régóta ismerem Devecseri Istvánt. Legutóbb, amikor Gelencsér Gábornak volt itt zászló kiállítása, mindig István segédkezik. Akkor ajánlotta, neki is van egy nagyon szép érem gyűjteménye, amit szívesen bemutatna az érdeklődőknek – mondta Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK intézményegység-vezetője.

Vitéz Devecseri Istvánnak egykori munkahelyén, a postán alakult ki a hobbija.

– Az indokom talán az lehet, a munkahelyem. A bizonyos posta. Ott dolgoztam, és ott megtetszettek a fényes forintok, a fényes pénzek. Ezt átültettem a világ összes pénzére. Kétszáz-valahány állam, ország, ami létezik, abból most 27-et tudunk bemutatni. De még rengeteget tudnék, a hely és egyéb okok miatt ez most csak egy kis ízelítő – mesélte vitéz Devecseri István.

A gyűjtő 1986 óta hódol szenvedélyének, a jelenlegi kiállítását barátja, Gelencsér Gábor zászlói egészítik ki. A tárlat szeptember 30-ig látogatható.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)