VII. Hagyományőrző Népdalkör Találkozót tartottak szombat délután Fityeházon

VII. Hagyományőrző Népdalkör Találkozót tartottak szombat délután Fityeházon. A dalostalálkozó tavaly elmaradt, idén pedig a megszokott, novemberi időponthoz képest, két hónappal korábban tartották. A rendezvényen a helyi kórus minden baráti csoportja részt vett.

A Fityeházi Hagyományőrző Népdalkör tagjai minden évben vendégül látják a környező települések kórusait. Ezúttal is színes repertoárral készültek az egybegyűlteknek. A rendezvényt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg.

– Azt hiszem, hogy egy-egy ilyen baráti közösség ünnepének a másik jelentősége, még a mai nap is az, hogy önök hagyományt őriznek. Azt őrzik, amit megörököltünk elődeinktől, őseinktől, és példa felmutatásával mutatják a következő nemzedéknek azt, hogy hogyan kell ezt átadni – mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos.

A házigazda dalárda vezetője, Takácsné Magdics Anna elárulta, általában novemberben szokták megrendezni a találkozót, de a pandémia miatt az ideit szeptemberre időzítették, hogy biztosan meg tudják tartani az összejövetelt.

– Eddig ez a hetedik, amit Hagyományőrző Népdalkörök címmel rendeztünk. Általában tíz csoportot szoktunk meghívni, olyanokat, akikhez mi is megyünk, ahova bennünket hívnak vagy olyanokat, ahova nem, mert nem tudnák a rendezvényt megcsinálni – nyilatkozta Takácsné Magdics Anna, a Fityeházi Hagyományőrző Népdalkör vezetője.

A falu polgármesterét, Takács Józsefet nagy büszkeséggel tölti el, hogy a település kis közössége ilyen összetartó.

– Örülök annak, hogy ez nem szakadt meg, annak ellenére, hogy Nusi, aki a kórus vezetője, már nem Fityeházon lakik, de még mindig kötődik ide, és minden évben eljön. Ha másért nem, akkor azért, hogy legalább ezt a rendezvényt meg tudjuk tartani – fogalmazott Takács József, Fityeház polgármestere.

Az idei dalostalálkozó is jó hangulatban telt, énekeltek és beszélgettek a jelenlévők, valamint ismert nótákkal szórakoztatták egymást a fellépők.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)