Zaklatássá fajult a viszonzatlan szerelem Söjtörön

facebook megosztás

Előbb internetes üzenetekben udvarolt egy középkorú férfi kiválasztottjának, később autóból figyelte munkahelye, lakóhelye előtt. Volt, hogy ajándékot helyezett el a hölgy házának kapujában, és több alkalommal kiszemeltje rokonait kérte arra, hogy segítsenek a sértettel való ismerkedésben.

Egy 1975-ben született baki férfi 2018 áprilisában egy közösségi alkalmazáson keresztül ismerkedésre irányuló üzenetet küldött sértettnek, egy nőnek.

A sértett a vádlott ismerkedésre irányuló kezdeményezését visszautasította, melyet a vádlott nem tudott elfogadni, ezért ezt követően 2021. január 30 napjáig - a feljelentés megtételéig - tartó időszakban napi szinten üzeneteket küldött a sértettnek, melyekben udvarolni, közeledni próbált hozzá annak ellenére, hogy ez elől a sértett elzárkózott.

A sértett az üzenetek hatására a vádlottat letiltotta az alkalmazásban, ezért a vádlott álnéven újabb profilokat hozott létre, melyeken keresztül továbbra is üzenetekkel terhelte a sértettet, aki az üzeneteket válasz nélkül hagyva újra és újra letiltotta a vádlott profilját.

A vádlott a sértettnek küldött írásos és video üzenetekben - a sértett fogadókészségének hiányában - beszámolt a sértett felé irányuló érzéseiről, így arról is, hogy a közeledésével nem fog felhagyni.

A vádlott rendszeresen - napi szinten - megjelent személygépkocsival Söjtörön, a sértett munkahelye előtti parkolóban, ahonnan figyelte a sértettet hazafele menet, valamint rendszeresen elhaladt a sértett lakóhelye előtt, dudaszóval jelezve a jelenlétét.

A vádlott több alkalommal különböző ajándékokat helyezett el a sértett lakóhelye előtt a kapuban annak ellenére, hogy azokat a sértett minden alkalommal az utcán hagyta.

A vádlott a fenti időszakban több alkalommal személyesen megkereste a sértett rokonait valamint telefonon és üzenetekben azzal a céllal, hogy a sértett felől érdeklődjön, valamint arra kérte őket, hogy nyújtsanak segítséget számára a sértettel való ismerkedéshez.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat- közölte lapunkkal dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.