Zene, tánc és finom ételek is voltak a beleznai falunapon

facebook megosztás

Szüreti felvonulást és falunapot tartottak a hétvégén Beleznán. A program 12 órakor kezdődött, majd egy éjszakába nyúló bálban ünnepeltek a környékbeliek.

Régi hagyomány már Beleznán, hogy összegyűlnek a helyiek, és közösen ünneplik a szüreti időszakot. A rendezvényt, már évek óta, a 2017-ben alakult Labdarózsa Néptánccsoport szervezi. A programlistán sok táncos esemény szerepel, de a fő cél az, hogy együtt legyen a közösség.

– Itt szoktunk gyülekezni, aztán elindulunk, végigmegyünk a falun. Itt-ott szoktunk kicsit táncolni, van egy-két megálló, ahol táncolunk és elférünk. Aztán szépen lassan zene mellet végig vonulunk a falun. Utána ide vagy az iskolához visszaérkezünk, ott vendéglátás fogad, és szintén táncolunk, este pedig egy nyilvános bál szerepel a programban – nyilatkozta Makár Bence, a Labdarózsa Néptánccsoport elnöke.

Korábban még több lovas kocsi vonult fel, aminek a helyiek szerint más varázsa volt. Szalay Gézáné elmondta, a jelenlegi formában is támogatják a rendezvényt, ezért a szombati fesztiválra finom ételekkel készültek a látogatóknak. 

– Régen lovaskocsikkal mentek. Az is jó volt, talán még szebb is. De változott minden. Mi öregedtünk, de abban segítjük a csoportot, hogy főzünk, hogy mire visszaérnek addigra megvendégeljük a felvonulókat – mesélte Szalay Gézáné, a Nyugdíjas és Hagyományőrző Egyesület vezetője.

A beleznaiak célja, hogy ezen a rendezvényen minél több fiatalt vonzanak a környékre és átadják nekik az idősebbek hagyományait, amiket később ők vihetnek tovább.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.