A gesztenye ezer arca mutatkozott be Galambokon

Gesztenyés Napot tartottak a hétvégén Galambokon. Az egyre nagyobb sikernek örvendő rendezvényen számos gasztronómiai és kulturális program várta az érdeklődőket.

A már hagyományosnak mondható rendezvényt eredetileg a Varga házaspár indította útjára a helyi templomkertben. A kezdeményezést folytatta a galamboki önkormányzat, hiszen évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvend a település őszi rendezvénye.

– A délelőtti megnyitót követően volt egy kis ebédszünet, és utána helyi iskolások, óvodások léptek fel, illetve kulturális, népművészeti programokkal készültünk elsősorban. Operettslágereket is játszottak. Kicsit, hogy színesebbé tegyük a programot egy ír sztepptánccsoport is fellépett. Próbáltunk minél több korosztályt megszólítva tarka programot összeállítani – nyilatkozta Szabó Tamás, Galambok polgármestere.

A kulturális programok mellett az ezerarcú gesztenye is bemutatkozott, hiszen a sülttől kezdve, a pürén át, a süteményekig minden formájában megkóstolhatták a látogatók.  

– Gesztenyemassza készül. Kézműves gesztenyemassza gyártás folyik. A gesztenye meg van főzve, utána át van engedve egy gépen, ami meghasítja. Utána meg három szitán szitáljuk – mesélte Mándó Miklós.

A szombati időjárás kedvezett a programnak, így sokan ellátogattak az új piactéren megrendezett fesztiválra.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)