Hamarabb elfogyhat az alma a piacon

facebook megosztás

Kevesebb az alma a piacon, és a szedd magad akciók is hamarabb véget értek a környékbeli gazdaságokon. A vásárcsarnokban megkérdezett árusok szerint a tavaszi fagyok, valamint a nyári hőség miatt csökkent az eladható mennyiség.

Jonatán, idared és golden. Csak néhány a kanizsai Vásárcsarnokban fellelhető fajták közül. Németh Lajos őstermelő több mint hat féle almát termeszt és immáron 40 éve foglalkozik gyümölcstermesztéssel. elmondta, ilyen gyenge évet még nem zártak.

– Az idei termés az nagyon gyenge volt. Olyan 80-90 százaléka elment a termésnek. Köszönhető az időjárásnak is. Nagyon kevés volt a csapadék – mondta el Németh Lajos őstermelő.

A tavaszi fagyok is érzékenyen érintették az almát a virágzás idején, tudtuk meg Borda Virágtól.

– Sajnos az előző években is nagy volt a fagykár. Idén is azért eléggé megroncsolta a termést az időjárás. Nagyon hosszú volt tavasszal a hideg és nagyon eltolódott az almavirágzás is emiatt. Károsodtak az almák, kevesebb van, mint szokott. A szedd magad akció is emiatt három hétvége alatt kifulladt – mesélte Borda Virág.

A gazdák azt is hozzátették, hogy az előző években megszokottnál várhatóan korábban elfogy majd az árusításra kínált gyümölcskészletük.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.