Ismét egy jeles történelmi esemény miatt futottak

facebook megosztás

A király nevében futottak és túráztak az Aranykor Egyesület tagjai. A sportos, történelmi megmozdulást ezúttal az 1479-es kenyérmezei diadal 542. évfordulója alkalmából és Kinizsi Pál tiszteletére szervezték.

A tótszerdahelyi Fedák-kúria volt a rendezvény központja, itt osztották ki az érmeket a verseny végén. A futás szerelmesei több távot is teljesíthettek a szombati megmérettetésen. A gyerekeket négy korcsoportban díjazták, számukra egy 1479 méteres kihívással készültek a szervezők, míg a felnőttek két szakasz közül választhattak.  A kenyérmezei diadal évszámából adódóan a teljes hossz 14,79 kilométer volt, de a táv felére is lehetett nevezni.

– Ebből hagyományt szeretnénk teremteni. Nagykanizsa környékén lévő falvakat szeretnénk ebbe bevonni, mindig egy jeles történelmi eseményhez próbáljuk kapcsolni a programunkat és így szervezünk egy futóversenyt és egy túrát – nyilatkozta Vági János, az Aranykor Egyesület sportfelelőse.

A futamok reggel kilenc órakor indultak a kúriától, és a választott távolságnak megfelelően egy vagy két kört kellett teljesíteniük a futóknak.

– A közúton indultak tovább a futók és a bányató felé vették az irányt, majd a Mura-partján a töltésen futottak végig, és a környező horgásztó mellett jöttek vissza. Vissza kellett jönni ide a kúriába, és úgy kezdődött meg a második kör – mondta el Pacsa Zoltán, a Kanizsai Futóklub tagja.

Az AK-programok lelkes résztvevői a Kanizsai Futóklub tagjai, akik már-már megszokott módon, egy közös bemelegítés levezénylésével járultak hozzá a rendezvényhez.

– Nagyon jó hangulatban telt a futóverseny. Májusban voltunk először az AK- Aranykor futásos rendezvényén Újudvaron, a TV-toronyhoz futottunk. Már azóta vártuk azt, hogy legyen folytatása – mesélte Gombor Nikoletta, a Kanizsai Futóklub tagja.

A célba ért nevezők egyedi készítésű befutóérmet kaptak.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.