Ismét NB-s keretek között!

facebook megosztás

Olyannyira jól sikerült az újrakezdés, hogy rögtön győzelemmel is nyitott a Kanizsa KK – immár ismét az NB II -ben induló – férfi kosárlabda együttese, Silló Zsolt gárdája a Kozámislenyt győzte le az első körben hazai környezetben, pénteken pedig már Mosonmagyaróvárra látogat.

Egy kis történeti áttekintő, persze a teljesség igénye nélkül: a kanizsai férfi kosárlabdázás újkori történetében több szálon is futottak az események a 2011-12-es idényt követően, amikor is a Kanizsa Kosárlabda Klub – nyugodtan írhatjuk: élcsapatként – már nem indult az NB I B-ben, ugyanakkor az utánpótlás szekciója megmaradt. NB-s szinten azonban az elhagyott fonalat a kosárlabda berkein belül teljesen nem kellett elengedni szűkebb pátriánkban, lévén az akkor már NB II-ben pattogtató KKKSE '11 az előző idényéhez hasonlóan ott lehetett az NB II-ben, 2013 tavaszán pedig végül a 9. lett. 2014 őszén már újra találunk nagykanizsai férfi kosárcsapatot NB-s körökben, mivel az NB II-ben a Kanizsa KK vitézkedhetett ismételten felnőtt szinten. A mezőny akkor is a Nyugati csoport, illetve a trénerük is Silló Zsolt volt, miként most, 2021 októberében is. A csapat 2015 tavaszán egy fejezet lezárásaként a 8. helyen végzett, majd egy bő fél évtizednyit, hát ha nem is téli álomba, de „szüneteltetett” állapotba került.


Lovkó Csabáék a Kanizsa KK-nál elhatározták, a nagykanizsai férfi kosárlabdát ismét felhelyezik az NB-s szint térképére

Fotó: Polgár László

- Most éreztem, éreztük úgy, hogy a felnőtteknél ismét megpróbálhatjuk az NB II-es indulást – vágott a közepébe Lovkó Csaba, a Kanizsa Kosárlabda Klub elnöke. - Hosszú volt ez az időszak, de utánpótlás szinten eddig is működtünk, sőt, büszkélkedhetünk is 3-4 olyan kosarassal, akik immár felnőtt szinten is elértek komoly szintet.

A gyakorlatias témafelvetések sem maradhattak el természetesen, s a klub elöljárója ezekkel kapcsolatban is vázolta a terveket.

- Hazai meccseinket a Tungsram-csarnokban, tehát a korábbi NTE-csarnokban vívjuk, s bizony minket is meglepett, hogy a nyitómeccsünkön voltak is vagy százan a Kozármisleny ellen. Ráadásul még győztünk is, tehát ennél szebben nem is kezdhettünk volna. Nem titok, mi a nagy kanizsai csarnokkal, az Arénával komolyan számolunk, de ez még a jövő zenéje. Ahogy azt sem szeretnénk még hangzatos kijelentésekkel beharangozni, hogy milyen célkitűzéseink vannak, mondjuk rögtön feljebb tekintve. Középtávon már bármi lehet, egyelőre azonban úgy gondolom, a középmezőny, azon belül is a 4-6. hely lehet meg akár. Játékosaink helyiek, mindössze Hoffmann Balázs és Tóth Olivér, akik Egerszegről jönnek át hozzánk. Sok függ persze a munkahelyi elfoglaltságtól, ugyanakkor a heti három tréninget tudjuk tartani. Fontos kitétel, hogy idővel a sérülések mennyire befolyásolják majd a csapat összeállítását. Pénteken például már Mosonmagyaróváron, a helyi MOGAAC ellen van 19 órától meccsünk, s az ilyen pénteki időpontok a későbbiekben azért okozhatnak fejfájást. Mindezek mellett mégis legfőképpen azt szeretnénk, ha az emberek Kanizsán ismét rákapnának a férfi kosárlabdára, s jó hangulatú találkozókat vívhatnánk.

A történeti hűség kedvéért jegyezzük meg tehát, hogy azon a bizonyos idénynyitó, Kozármisleny SE-vel szembeni vasárnapi bajnokin a KKK 73-68-ra győzött. A dél-zalaiak pontjait Horváth Gergő (18), Hoffmann Balázs (14/3), Lovas Dávid (22/12), Tóth Olivér (4), valamint Filák Tamás (15) szerezték. Nem véletlenül jegyeztük le így, hiszen ez egyben megegyezett a kezdő ötös névsorával is...

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.