Jubileumi jazzünnepet tartanának jövőre Kanizsán, a programhoz támogatókat keresnek a szervezők

facebook megosztás

Jubileumi jazzünnepet tartanának jövőre Kanizsán, a programhoz támogatókat keresnek a szervezők. Az esemény kapcsán tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, az ügy mellé már most sokan álltak, még Budapestről is többen jelezték segítő szándékukat.

A Honvéd Kaszinóban évek óta különböző rendezvényekkel, koncertekkel, kiállításokkal ünneplik meg a jazz világnapját. A kulturális intézmény nem csupán egy-egy adott év áprilisában ad teret a műfajnak, hanem rendszeresen, számos programmal készülnek a jazz szerelmeseinek.

– Régen itt székelt, illetve itt működött a jazzklub, ami már nincs, de nagyon szívesen újraélesztenénk ezt a hagyományt. Azt hiszem, lenne rá bőségesen igény a városban. És szeretnénk, ha ezeket az elképzeléseinket, a jazz-zenével kapcsolatos kezdeményezéseinket támogatná a város, a város lakossága, a jazzszerető közönség – mondta Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

A támogatást ezúttal nem csupán morális vagy etikai téren szeretnék a szervezők – az anyagi hozzájárulásra is nagy szükség lenne. Halász Gyula, a jazzrendezvények aktív motorja a felhívásra, mint fogalomra helyezte a hangsúlyt a sajtótájékoztatón. A jövő évi rendezvény a kanizsai jazzklub megalapításának 50. évfordulóját hivatott megünnepelni.

– A felhívás arra vonatkozik, hogy relikviákat, fotókat, plakátokat gyűjtsünk, illetve ennek a rendezvénynek a finanszírozására gyűjtsünk, a megrendezéséhez megteremtsük az anyagi forrásokat – mesélte Halász Gyula.

A rendezvény mellé már sok lelkes műfajkedvelő állt, mint azt Halász Gyula elmondta: nem csupán Nagykanizsáról, Zalaegerszegről, Kaposvárról, sőt, Budapestről is jelezték már támogatási szándékukat.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.