Külföldre is szívesen utaztak a magyarok

facebook megosztás

Jobb évet zár a külföldi turizmus, mint a 2020-as szezonban. Ahogy azt a szakértőktől megtudtuk: bár a magyarok utazási kedve nem csökkent, a 2019-es szintet idén még nem sikerül elérni.

Már az év elején elindultak külföldre a magyarok, főleg az egzotikus országokba, mint például Dominika vagy Zanzibár, mondta el Bakó Balázs. A MUISZ szóvivője hozzátette, ideális esetben június második felében kezdődnek meg a foglalások és az utazások, idén azonban sokan inkább kivártak, így július első hetére tolódott a nyári szezon kezdete.

– Előnyben részesítették a charter járatokkal megközelíthető desztinációkat. Tehát Görögország, Törökország, egyértelműen népszerűek voltak. Ezek mellett természetesen Horvátország, mint mindig, hiszen az valóban egy autóval is könnyen megközelíthető célország, úgyhogy Horvátországba is viszonylag sokan mentek – nyilatkozta Bakó Balázs, a MUISZ szóvivője.

Szeptemberben az iskolakezdéssel megtorpanást tapasztaltak a szakemberek, de az utószezonban ismét fellendült az érdeklődés, elsősorban Törökországba és Egyiptomba, mondta el Tulézi Anikó. Az egyik belvárosi utazási iroda tulajdonosa szerint az irodák szerepe is felértékelődött a pandémia alatt.

– Úgy vettük észre, hogy nagyon sokan visszatértek a régi utasaink közül, akik eddig mondjuk fapados járatra vagy online foglaltak, azok, ha másért nem azért bejöttek, hogy megkérdezzék a beutazási feltételekről a véleményünket, illetve a szabályokat, hiszen a különböző országok, különböző szabályokat hoztak – mondta el Tulezi Anikó, a Hello-Travel Utazási Iroda tulajdonosa.

A szakértők szerint már az elmaradt utazásokat is sikerült bepótolniuk azoknak, akiknek a pandémia miatt tolódott a nyaralása.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.