Kutyák és gazdáik közösen futották körbe a hétvégén a Csónakázó-tavat

Kutyák és gazdáik közösen futották körbe a hétvégén a Csónakázó-tavat. A Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület, a Kanizsai Futóklubbal közösen, szombaton szervezte meg a Kanizsa 6 lábon című rendezvényt. A program egyik fő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra.

A jelentkezők választhattak, hogy hű társukkal az oldalukon gyalog, futva vagy biciklivel teljesítik a 4,8 kilométer hosszú Csó-tó kört. Varga Brigitta, a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület kiképzésvezetője elmondta, egy-egy ilyen rendezvény jó tréninglehetőség is a különböző természetű ebeknek.

– Szeretnénk arra ráirányítani a figyelmet, hogy a kutyával kell foglalkozni, a kutyával menni kell, a kutyát kihívások elé kell állítani. Illetve segíteni abban, hogy minden előre nem várható eseménynél együtt tudjuk megoldani a helyzetet, tehát ne kényszerüljön arra a kutya, hogy egyedül, önállóan kelljen döntenie, esetleg harapnia. A gazdira bízza magát és majd ő megmondja, hogy hogyan oldjunk meg egy helyzetet – nyilatkozta Varga Brigitta, a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület kiképzésvezetője.

A futás a szakértők szerint azért is lehet remek közös program a gazdáknak és kutyáiknak, mivel sportolás közben megtanulják az együttműködést, és így javulhat a kapcsolat ember és állat között.

– Együtt dolgozunk a kutyával, megtanítjuk, hogy hogyan viselkedjen az emberekkel, futókkal, kutyákkal, és ez természetesen jót tesz a kutyának – fogalmazott Torhosi Szabolcs, a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület elnöke.

A szervezők elmondták, a legközelebbi kutyás futást jövő tavasszal szeretnék megrendezi egy nagyobb terepverseny formájában.   

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)