Látványos és mozgalmas küzdelem sorozatot láthatnak az érdeklődők Iharosberényben

Történelmi vívóverseny lesz szombaton és vasárnap Iharosberényben az Inkey Kastély parkjában. A versenyen tíz külföldi és két magyar csapat méri össze tudását. Társprogramként a gesztenyefesztiválon is részt vehetnek a látogatók.

Már javában zajlanak az előkészületek és jól haladnak a hétvégi rendezvény helyszínének berendezésével is a házigazdák. A középkori harcászati verseny az ellenfél teljes megsemmisítéséig, földre kényszerítéséig tart – árulta el Józsa Tibor, az esemény fő szervezője. Hozzátette: természetesen ezek a viadalok korábban sem vérre menő küzdelmek voltak, hiszen a vívók életlen, tompa eszközöket használtak az összecsapások során.

Itt is pontosan ilyen full kontakt harcot fognak látni a nézők e hétvégén – másodikán és harmadikán – szombaton és vasárnap lesz a program. Szombaton tíz órától már érdemes jönni, akkor lesznek az öt ember öt elleni harcok a karámban. Vasárnap pedig egyéni számok lesznek, például a ketrecharchoz hasonlítható, egy ember egy elleni harcok. Ebben szinte minden megengedett: földre vitel van, földön ütés van, pajzzsal ütés, de a rúgás is engedélyezett. Tehát egy igazán látványos és mozgalmas küzdelem sorozatot láthatnak szombaton és vasárnap is az idelátogatók – nyilatkozta Józsa Tibor, az Inkey Gáspár vívóverseny fő szervezője.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)