Liszt Ferencre emlékeztek csütörtök este a Medgyaszay Házban

facebook megosztás

Liszt Ferencre emlékeztek csütörtök este a Medgyaszay Házban. A közönség a Zala Szimfonikus Zenekar hangversenyét köszönthette a színpadon. Az eseményen a világhírű magyar zeneszerző művei mellett Beethoven és Schubert dallamai is felcsendültek.

A régió legjobb zenészei szerepelnek a Zala Szimfonikus Zenekarban. A zalaegerszegi, nagykanizsai és keszthelyi művészek már 10 éve játszanak együtt. Tóth László zenekarvezető elmondta, különösen fontosnak tartják ezeket a közös koncerteket, már csak azért is, mivel egy régi hagyományt tartanak életben ezekkel a fellépésekkel.

– Megpróbálunk mind a három városban egy-egy koncertet tartani. Az idén Zalaegerszegen és itt Nagykanizsán tudunk koncertet tartani. A korábbi Nagykanizsai Szimfonikus Zenekarnak a hagyományát visszük tovább, az Emlékezzünk Hangversenyt. Úgy, hogy természetesen a nagykanizsai muzsikusok is itt ülnek a zenekarokban, az első sorokban is. Oszlopos tagjai a zenekarnak, mindig megbízhatóan jönnek és ragyogóan muzsikálnak. Nagyszerű érzés, hogy egy ilyen megyei összefogással egy igazán minőségi, szakmai munkát végző nagy szimfonikus zenekart tudtunk létrehozni – nyilatkozta Tóth László, a Zala Szimfonikus Zenekar vezetője.

A tegnapi előadáson Liszt Ferenc A-dúr zongoraversenyét, a Budapestről érkező művész, Benedekfi István előadásában hallhatta a közönség, aki most járt először városunkban.

– Minden koncert különleges. A mai este talán azért, mert a zenekarral már a harmadik koncertet adjuk, de második helyszínen. Nekem Zalaegerszegen volt a találkozás a zenekarral, de most itt lehetünk Nagykanizsán, ez most azért különleges, mert én még a városban nem jártam. Most ezáltal, hogy itt koncert van, és a várost is láthatom, számomra ez most különleges – fogalmazott Benedekfi István zongoraművész.

A koncert a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar tagjainak azért is volt különleges, mivel a csapat 2021-ben ünnepli 100 éves fennállását.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.