Megvan Nagykanizsa modernizált logója

facebook megosztás

Vercz Dávid munkája nyerte a város arculatának modernizálására kiírt pályázatot. A közgyűlés felhívására négy munka érkezett, a végső győztest az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság javasolta a képviselő-testületnek. A csütörtöki közgyűlésen kisebb vita alakult ki ezen napirendnél, hiszen Bizzer András alpolgármester amatőrnek titulálta a beérkezett pályaműveket. Vercz Dávid egyébként kanizsai születésű, jelenleg Budapesten él és több plakátkiállításon díjazták már alkotásait.

A jelenlegi logó lecserélését nem találta támogatandó ötletnek sem Balogh László polgármester, sem Bizzer András. Az alpolgármester szerint ez azért is indokolatlan, mivel mind a négy beérkezett pályamunka az amatörizmus jeleit hordozza.

Nem akarok én senkit megbántani, de az amatörizmus jeleit észrevettem a pályázatokban. Nem biztos, hogy egy megyei jogú város esetében ezeket a szimbólumrendszereket hosszú távon, hivatalos okmányokon, stb., érdemes és lehet használni. Nyilván ízlések és pofonok, mindenkinek más lehet a véleménye, lehet, hogy önöknek tetszik, nekem, megmondom őszintén, nem tetszik az a pályamunka sem, amit önök ki akarnak választani – fogalmazott Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere.

Károlyi Attila Bizzer Andrással ellentétben határozottságot, előretekintést lát Vercz Dávid munkájában. Szerinte a csere pedig abszolút indokolt, hiszen a Cseresnyés Péter polgármestersége alatt megálmodott "Nagy álmok, nagy lehetőségek..." szlogen már igencsak megkopott.

A nagy álmok természetesen önök szerint már valóra váltak…De engedtessék meg, s senkit nem kívánok sértegetni, de az a logó, amit mi javaslunk, ez egy határozott, szerintem archaikus jellegű, tehát Nagykanizsa város történelmi szimbolikája, amire büszkén tekinthet bárki – mondta Károlyi Attila, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Az ülés után Berta Krisztián elnézést kért a pályázóktól Bizzer András felszólalásáért.

Mind a négy beérkezett pályázat nagyon jó munka volt, mi viszont azt választottuk, amit az OKISB is javasolt elfogadásra. Ezt a művet egyébként a nyertes pályázó tavalyi évben elkészítette, s akkor még a polgármester is a reményét fűzte ahhoz, az alkotó részt vehet majd a megvalósulásban, illetve Kanizsa új arculatának létrejöttében. Így most polgármester úr kívánalmait is teljesítettük, s Vercz Dávid munkáját találtuk győztesnek – közölte Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Érdekesség, hogy az új logó használatát egy fideszes képviselő, Radics Bálint is támogatta, így 9 igennel fogadták el azt a városatyák. Vercz Dávid munkája Nagykanizsa 1903-ban elfogadott címerére épül, úgy, hogy az megfeleljen a mai kor követelményeinek. Dávid egyébként géptervezőként 3D-s grafikákat, vektorgrafikus illusztrációkat is tervez, valamint novellákat és verseket ír.

M-B.Gy.

(Képek: Vercz Dávid)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.