Nagy sikere volt a Vásárcsarnok pénteki programjának

facebook megosztás

Nagy sikere volt a Vásárcsarnok pénteki programjának. A hagyományteremtő céllal megrendezett Őszi Kavalkád című rendezvényen változatos programokkal készültek a szervezők. A legkisebbeket kézműves foglalkozások és tökfaragó verseny várta, a felnőtteknek pedig zenés, táncos mulatsággal kedveskedtek.

Szorgosan faragták a különböző halloween mintákat a tökökbe a gyerekek. A pénteki rendezvény egyik fő programja a tökfaragó verseny volt, amire Pálfi Lajos az unokáival érkezett.

– A szomszédasszonyunk hívta fel a figyelmünket rá. Én nem láttam, mert gondolom a Facebookon jelent meg ez a lehetőség, ugye? Szerintem ott olvasta és akkor szólt, ha van kedvünk, akkor az unokákat hozzuk el – mondta el Pálfi Lajos.

Az emeleten pedig kézműves foglalkozások várták a kicsiket, ahol a szezonnak megfelelő díszeket készítettek.

– Egy szellemes, denevéres lámpát csinálok – mesélte Farkas Luca Viktória.

Ha már piac, akkor természetesen helyi termékekkel is találkozhattak az érdeklődők. A megszokott portékák mellett pedig új árusok is feltűntek a kavalkádban.

– Kaptunk egy lehetőséget egy ismerősünktől, aki itt dolgozik és éltünk a lehetőséggel. A saját termékeinket hoztuk: pitét, kekszcsomagokat, grissinit – nyilatkozta Borongics Anett, a Süti Butik tulajdonosa.

Németh Ilona is először árusítja a Vásárcsarnokban a saját kezűleg készített kézműves cserépfiguráit.

– Nagyon örülök ennek a programnak és ahogy látom nagy az érdeklődés a termékek és a programok iránt – fogalmazott Németh Ilona, a Cilu Kézműves Kincsestára alkotója.

Radics Balázs piacfelügyelőtől megtudtuk, nem ez volt az utolsó ilyen rendezvény a Vásárcsarnokban.

– A legfontosabb szempontunk az volt a rendezvénnyel, hogy hagyományteremtő céllal egy programsorozatot hozzunk létre két, három hónapos rendszerességgel, amellyel kicsit délután eltudnánk juttatni azokhoz az emberekhez és gyerekekhez a piacozás örömét, akik délelőtt iskolában vannak, dolgoznak és nem érnek rá. Ez volt a fő motiváló erő – közölte Radics Balázs piacfelügyelő.

Radics Balázs hozzátette, a következő piaci kavalkádot karácsony környékén szeretnék megrendezni.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.