Róka-, és békakörrel gazdagodott a Csó-tó

facebook megosztás

Motivációs táblákkal bővült a Csónakázó-tó. Nemrégiben a Via Kanizsa munkatársai 600 méterenként nyolc darab, kétoldalas távolságjelzőt helyeztek ki a tónál, így most már a béka- és a rókakörön is kirándulhatnak a természetbarátok.

A Csó-tó kör 4800 méter hosszú. Ezt – motivációs táblákkal segítségével - nyolc egyenlő részre osztottak fel, hogy jelezzék a kirándulóknak a megtett távolságot – említette stábunknak Szabó István, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója. A tavat két irányból kerülhetjük meg biciklivel, gyalogosan vagy futva. A rókakörön a játszótértől indulva, a sziget és az erdő felé lehet haladni, míg a békakör esetében a játszótértől a főgát és a kajakház irányába tart az út. A Via Kanizsa munkatársai a környezet tisztán tartása érdekében több mint 70 hulladékgyűjtő edényt is kihelyeztek a tó környékén, amit hetente kétszer kiürítenek.

– Az alapötlet, a kerékpárút megépülte után, a Kanizsa Futóklubtól származik. Ők jelezték, hogy jó lenne, ha bizonyos távolságjelző táblák kerülnének a kerékpárút mellé. A kivitelezésben pedig nagy segítséget nyújtott a Studio 21 dekorációs műhely. Ők készítették a vélhetően időjárásálló táblákat – mondta el Szabó István, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

K.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.