Sakkoktatással, valamint zenés és nyelvi képzésekkel készült a könyvtár

Ingyenes foglalkozásokkal várják az érdeklődőket a keleti városrész Hevesi utcai fiókkönyvtárában december 16-ig. Az intézmény dolgozói csütörtökönként 16-tól 17 óráig sakkoktatást, valamint zenés és angol nyelvi képzést biztosítanak a látogatóknak.

Az átalakult fiókkönyvtárban új lehetőségeket, érdekes és ismeretterjesztő programokat is szeretnének kínálni a városrész lakóinak – árulta el Czupi Gyula. Az intézmény igazgatója azt is elmondta: iskolás és óvodás csoportok jelentkezését is várják, ők október 28-án és november 25-én a reggeli órákban, még nyitás előtt használhatják a könyvtárat. Az érdeklődők a különböző programokról részletesebben a könyvtár weboldalán olvashatnak.

– A kollégáim, akik itt teljesítenek szolgálatot, többfajta speciális dologhoz is értenek, és most ezt a speciális tudást felajánlják a városrészben élőknek. Az angolt tanító kolléganőm, ő ovisoknak és kisiskolásoknak hirdet alapfokú angolt. A sakkozó kollégám ő sakkot tanít felnőttnek, idősebbnek, fiataloknak. A zenével foglalkozó kollégám pedig hangszereket, meg zenével kapcsolatos kérdéseket ajánlott fel – mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

K.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)