„Stop benzináremelés!” névvel indított petíciót a Jobbik

facebook megosztás

„Stop benzináremelés!” névvel indított petíciót a Jobbik. A párt kezdeményezése azt követeli, hogy a kormány engedje el a jelenlegi helyzetben az üzemanyag jövedéki adóját. A felhívásban arra is emlékeztetnek, Orbán Viktor még ellenzéki politikusként, 236 forintos literenkénti benzinárnál azt mondta: „az állam nyerészkedik a magasabb üzemanyagárakon. Vagy a jövedéki adót kell drasztikusan, 20 százalékkal csökkenteni vagy a benzin áfáját.” A mai emelkedést követően mindkét üzemanyag átlagára stabilan 500 forint felett van.

A kormány keresi a csökkentés megoldását – erről is szó volt a csütörtöki Kormányinfón. Berta Krisztián, a Jobbik választókerületi elnöke elmondta: már rég cselekednie kellett volna az Orbán-kormánynak. A Jobbik petíciója azonnali árcsökkentést követel, hiszen a politikai párt tagjai úgy látják, az üzemanyagár-növekedés minden fogyasztói termékre kihat, minden drágulni fog, így az alapvető élelmiszerek is. Mint ahogy arra Berta Krisztián is rámutatott: a Fidesz késlekedése miatt a nehéz körülmények között élők járnak a legrosszabbul.

– Minden drágulni fog, ha a kormány nem cselekszik, akkor elszállnak az árak, az alapvető élelmiszereké is, s ezzel megint a legkiszolgáltatottabb réteg fog a legrosszabbul járni. Gulyás Gergely úgy fogalmazott, még mindig csak keresik a lehetőségét annak, hogy csökkentsék az üzemanyagok árát, de már réges-régen cselekedniük kellett volna. Ellenzékben még nagyon tudták, hogy mit kellene tenni, míg kormányra kerülve csak maszatolnak. Éppen ezért mi azt követeljük, hogy a jelenlegi helyzetben, legalább az év végéig, engedjék el az üzemanyagár jövedéki adóját, azonnali árcsökkentést kívánunk, s ne nyerészkedjenek tovább a magyar polgárokon. Aki egyetért a kezdeményezésünkkel, alá tudja írni a petíciónkat, amit megtalál az én Facebook-oldalamon vagy a Jobbikén vagy a Jobbik honlapján – nyilatkozta Berta Krisztián, a Jobbik  választókerületi elnöke.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.