Szüreti felvonulást és közösségi délutánt rendeztek szombaton Palinban

facebook megosztás

Szüreti felvonulást és közösségi délutánt rendeztek szombaton Palinban. Az eseményen a Palini Nyugdíjas Nótaklub, a Gyöngyvirág Tánccsoport, valamint a Nagykanizsai Fúvószenekar szórakoztatta a résztvevőket. A mulatságról nem hiányoztak a helyiek által készített borok és sütemények sem.

A felvonulók már kora délután elkezdték a lovaskocsik feldíszítését a sportpálya mellett. A palini szüreti programnak több mint tízéves hagyománya van.

– 2009-ben kezdtük, a célunk az volt, hogy hagyományt teremtsünk és minden évben megrendezzük ezt a városrészi eseményt. Eddig a pandémia kivételével minden évben megcsináltuk. Most egy kicsit bővítettünk az útvonalon, felmegyünk a förhénci hegyre is, hogy az ottani gazdák is lássák, hogy a palini városrész egy picit mozgolódik – mondta el Kuti László, a Palini Sport- és Kulturális Egyesület  elnöke.

Mint megtudtuk: sokan nemrég költöztek ide a városból, így számukra ez a rendezvény még újdonságnak számít. Gábris Jácint, a településrész önkormányzati képviselője szerint a programot elsősorban a közösségépítő szerepe miatt fontos évről évre megtartani.

Az embereknek már igényük volt erre, hiszen folyamatosan kommunikálták felém. Másrészt pedig itt tudunk találkozni, főleg mi paliniak, illetve a környék lakói. Förhénciek, korpaváriak is ilyenkor megjelennek és Újtelepről is bejönnek a családok, és közösen eltölthetnek egy nagyon kellemes délutánt, estét – nyilatkozta Gábris Jácint, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A rendezvényre idén is szép számmal érkeztek az érdeklődők.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.