Tripla évfordulót ünnepeltek a Halis István Városi Könyvtárban

Tripla évfordulót ünnepeltek tegnap a Halis István Városi Könyvtárban. Az intézmény idén 70 éves, az új könyvtárpalota pedig 20, míg az idősek filmklubja már 15 esztendős múltra tekint vissza.

A Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Hölgyklubja mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy a tagjai jó érezzék magukat a közösségben. Ezért is hozták létre az idősek filmklubját, ami egyedülálló az országban.    

– 15 éve nagy lelkesedéssel szervezzük a két könyvtáros és én, kéthetente az idősek filmklubját. Jó barátaim feltérképezték, hogy az országban nagyon sok filmklub van, de olyan, hogy idősek filmklubja, olyan nincs – nyilatkozta Büki Pálné, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Hölgyklub vezetője.

A filmeket mindig nagy gonddal válogatják ki a szervezők és már jó előre lefixálják, hogy mikor melyik mozit láthatja majd a közönség. Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója elmondta, szívesen segíti a tagokat a helyszín biztosításával, hiszen örül annak, ha jól érzik magukat az emberek a bibliotékában.

– Nagyon örülünk ennek. Egyáltalán annak örülünk, hogyha vannak olyan csoportok, amelyek otthon érzik magukat nálunk. Vannak többen ilyenek, hiszen az elmúlt héten olyan szervezetekkel lehetett találkozni, akik otthon érzik magukat a könyvtárban. Rájuk is büszkék vagyunk. De a hölgyklubnál még arra is ügyeltek, hogy az évfordulójukról megemlékezzenek. Az külön öröm, hogy a kollégáim között mindig megtalálták azokat, akik segítői annak, hogy ezek a programok jól menjenek – fogalmazott Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

A hölgyklub táncos lábú tagjai egy meglepetésprodukcióval kedveskedtek a jelenlévőknek a jubileumi programon.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)