Újra ülésezett Nagykanizsa Idősügyi Tanácsa

facebook megosztás

Hosszú kihagyás után újra ülést tartott Nagykanizsa Idősügyi Tanácsa. A mai alakuló összejövetelen az új delegáltak bemutatkozása mellett új alelnököket és titkárt is választottak.

A hatályos SZMSZ szerint a 15 fős tanács elnöke a város mindenkori polgármestere, a vezetőség ezen kívül még két alelnökből és egy titkárból áll. A testületbe az elnök delegálhat egy önkormányzati képviselőt és három közéleti személyiséget. A város idősügyi szervezetei két főt delegálhatnak, mellettük helyet kap még a tanácsban az egyházak, az Egyesített Szociális Intézmény és a Családsegítő Központ képviselője, valamint a peremterületek delegáltjai.

– Ma reggel jött egy hír: idősbarát önkormányzati díjat kaptunk. Az elmúlt hosszú időszak eredményeiért. A pandémia alatt nem a rendezvények sűrűsége miatt, mert akkor nem is lehetett, hanem hogy a pandémia alatt is Kanizsán az a fajta rendszer, hálózat működött, amivel dolgoztunk – mondta Balogh László polgármester, az Idősügyi Tanács elnöke.

A tanácsnak több új tagja is van. Az idősügyi szervezetek két delegáltja közül az egyik a város egyik legnépesebb klubjának, a Honvéd Egyesületnek az elnöke, Körtvélyessy Attila.

– A mai nap két éve vagyok a Honvéd Egyesület elnöke, mellette a zalaszentgróti járás védelmi bizottságának honvédelmi helyettese vagyok. Meglepett egyébként, hogy engem ide delegáltak – fogalmazott Körtvélyessy Attila, a Honvéd Egyesület elnöke.

Az új tagok mellett a tanácsban olyan személyek is helyet kaptak, akik már korábban részt vettek ebben a munkában.

– Én ezt örömmel fogadtam, és ahogy erőm, időm energiám engedi, természetesen segítem ezt a munkát. Két alelnökkel működött mindig az Idősügyi Tanács, és a városrészek képviselői, az idősügyi klubok képviselői alkotnak egy 15 fős grémiumot – mondta el Dénes Sándor önkormányzati képviselő, az Idősügyi Tanács alelnöke.

A tanács idén még három alkalommal tart tanácsülést, az idősek hetét pedig az előző évekhez hasonlóan, november második hetére szervezik.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.