Zöldül az aréna környéke

facebook megosztás

Már látványos a parkosítás az épülő Kanizsa Aréna környezetében. A munkálatok megvalósítását, hivatalos közbeszerzési eljárás során a Netta-Pannonia Kft. nyerte el. A fák, a cserjék és egyéb növények ültetésével október 27-ig kell végezniük a szakembereknek.

Pár nappal ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy Nagykanizsa a saját kategóriájában megnyerte a Magyarország legvirágosabb települése címet. A munkából oroszlánrészt vállaló Netta-Pannonia Kft. dolgozóinak egy része már akkor is a Kanizsa Aréna környékén dolgozott.

– A Netta-Pannónia Kft. sikeresen pályázott a nagykanizsai multifunkcionális sportcsarnok parkosítási munkáira. Ennek keretében a sportcsarnok körül 230 darab lombos fát ültetünk, több mint 4000 darab cserjét, évelő-ágyat alakítunk ki, és 23 ezer négyzetméteren füvesítünk – nyilatkozta Csendes Tamás, a Netta-Pannonia Kft. közterület gondozási vezetője.

Ez a feladat a cég számára még úgy is komoly kihívást jelentett, hogy folyamatosan ők végzik a város zöldterületeinek karbantartását.

– Mi inkább a város közterületeit látjuk el, így ide is egy kisebb csapattal tudunk mindig jönni, hiszen a város feladatait el kell látnunk párhuzamosan. Meg kellett küzdenünk alvállalkozókkal, de sikerült közösen dolgoznunk – tette hozzá Csendes Tamás.

A munkálatokat nagyban hátráltatta, hogy a talajt több helyen is cserélni kellett, mivel építési, valamint régi honvédségi területről van szó. A társaság a saját maga által előállított komposzttal dolgozik annak érdekében, hogy a vállalt határidőre elkészüljön a Kanizsa Aréna körüli parkosítás.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.