A biciklizést népszerűsítette a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület

Utánpótlás-versenyzőket keresett a hétvégi rendezvényén a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület. A toborzás hetek óta tart, a klub vezetői az elmúlt időszakban már hat iskolában jártak, hogy a kerékpársportot népszerűsítsék.

Szeptemberben kezdték felmérni az egyesület tagjai a tekerni vágyó, 9 és 13 év közötti fiatalok tehetségét. A Kanizsa 14 nem titkolt célja, hogy minél tehetségesebb bringásokat találjon, akik később biztosíthatják a csapat utánpótlását.

– Mivel nagy volt az érdeklődés és nem mindenki tudta kipróbálni ezért elhoztuk egy városi rendezvényre a pályát, ahova bárki eljöhetett és kipróbálhatta magát. Nem verseny, hanem technikai szintfelmérésnek szántuk ezt a programot. Azok, akik úgy érzik, szeretnének továbblépni kedden, csütörtökön és szombaton fogunk nekik edzést tartani, és elindul egy kerékpáros utánpótlás nevelő program – nyilatkozta Bacsi Szilárd, a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület elnöke.

Bokán Simon elmondta, szívesen lenne országúti kerékpáros, ha felnő, de még sokat kell gyakorolnia. A jelenleg ötödik osztályos tanuló szerint az egyik feladatnál különösen jó volt a taktikája, így sikerült idősebb társait is maga mögé utasítania.  

– Könnyen ment, mert első féket kell használni nehogy befarolunk – mesélte Bokán Simon.

Az egyesület a továbbiakban is várja a jelentkezőket, akik akár versenyszerűen, akár csak hobbiból próbálnák ki kerékpározást. Eddig 20 fiatal regisztrált a klubnál, nekik kedden tartották az első közös edzést.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)