A legeredményesebb női csapattal

facebook megosztás

Egerben rendezték az ökölvívó serdülő, junior és felnőtt női országos bajnokságot, melyen 294 nevezőt regisztráltak, köztük a Kanizsa Box Klubot kilenc versenyzőjét, akik junior korosztályban léphettek kötelek közé.

A nagykanizsai klub kilenc bokszolójából öten is éremmel térhettek haza a magyar bajnokságról, s közülük kiemelkedett Szira Zsófia (+80 kg) teljesítménye, aki valamennyi, a súlyában induló ellenfelét első menetes döntő fölénnyel győzte le, begyűjtötte ezzel a női nehézsúlyban a bajnoki címet.


A kanizsai ökölvívók és szakmai stábjuk ezúttal Egerben vívott ki magának sportbaráti tiszteletet

Férfi nehézsúlyban (+80 kg) Kovács Bence már diákolimpiai bajnokként érkezett az országosra és a közel "teltházas" súlycsoportjában két egyhangú pontozásos győzelem, valamint egy első menetes döntő fölénnyel kivívott teljesítménnyel a döntőbe verekedte magát. Mivel az elődöntőben megsérült a bal karja, a kanizsai szakvezetés a fináléban már nem engedte a kötelek közé. Kovács Petra (66 kg), Horváth Mirabella (63 kg) és Németh Viktória (46 kg) az elődöntőből nem jutottak tovább, így mindhárman bronzéremmel zártak, Bakonyi Tibor (66 kg), Baj Lili (54 kg) és az újonc Nagy Zeusz (54 kg) pedig egy-egy ötödik helyet könyvelhettek el maguknak. A kanizsaiak így összesen 1 arany-, 1 ezüst-, illetve 3 bronzérmet, illetve három ötödik helyet könyvelhettek el az ob-n.

- Úgy vélem, nagyon nagy dolog az egyesület életében, hogy az idei magyar bajnokság legeredményesebb junior lány csapata a Kanizsa Boksz Klub versenyzői alkotta együttes lett, melyhez külön is gratulálok a lányoknak, megérdemlik – fogalmazott Tóth László, a nagykanizsaiak szakmai stábjának vezetője. - Tudomásom szerint a klub országos versenyen még nem tudott elhozni csapat kupát. Összességében elégedett vagyok a bunyósaink teljesítményével, ha néhol kedvezőbb lett volna a sorsolás, fényesebb és több érem is lehetett volna. A gyerekek rengeteg munkát beletettek ebbe a felkészülésbe is, rendkívül elszántan dolgoztak, többen súlycsoportot váltottak, legtöbben lejjebb mentek, amit nagyon céltudatosan, fegyelmezetten hoztak is. Szerintem ez egy nagyon jó kis csapat és ha így folytatják, akkor a további sikerek nem maradnak el.

A gyerekek felkészítésében Salamon László, Sáfár György, Rátkai Norbert, Ormándi József és Varga István is közreműködtek még.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.