A tógazda 2021-es éve is terítéken volt a közgyűlésen

facebook megosztás

Megnövekedett bérleti és napidíjbevétel, rekordmennyiségű telepítés, környezetszépítés, helyi és országos versenyek több szakágban – ez mind jellemezte a tógazda 2021-es évét. A beszámoló a múlt heti közgyűlésen volt terítéken. A képviselők itt arról is döntöttek, hogy a gazdálkodást idén átvevő MOHOSZ és a város közötti kapcsolatért ezentúl Bodó László, önkormányzati képviselő felel.   

Múlt héten a Magyar Országos Horgász Szövetség konzultációra hívta a nagykanizsai egyesületek vezetőit, valamint az önkormányzat és a Via Kanizsa képviselőit. A fórum egyik apropója a beszámoló volt, a nagykanizsai éves működésről, külön kitérve a megszervezett eseményekre és a pénzügyi oldalra. Az éves elszámolás adatai mindenki számára nyilvánosak.

– Részleteiben kitért a halgazdálkodás szegmenseire, milyen bevételek voltak, illetve a kiadási oldalon is meg lett jelenítve minden egyes tétel, ami a halgazdálkodáshoz kapcsolódó. Örömmel láttuk, hogy a területi jegyek bevétele – ami a fő bevételi forrásunk – jelentősen megnőtt az elmúlt évekhez képest. Ez adott lehetőséget arra, hogy a fejlesztések, illetve a haltelepítések olyan volumenben tudtak növekedni, hogy bízunk benne, a horgászok elégedettségét hozza el – mondta el Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

Az önkormányzati ülésen elhangzott beszámolót egy módosító javaslattal fogadta el a testület, amely szerint a kapcsolattartó – Balogh László polgármester helyett – Bodó László önkormányzati képviselő lesz. Bodó László úgy fogalmazott: folyamatosan nyomon követte a horgászok munkásságát a MOHOSZ-szal történt szerződéskötés óta. Hozzátette: az ÉVE-frakció úgy döntött, tehermentesíteni kell a polgármestert, és rálátása miatt bízták meg őt ezzel a feladattal.

– A város a tulajdonos. Mi szakmai dolgokba nem szeretnénk, illetve eddig sem szóltunk bele. De mivel hozzánk tartozik a Csónakázó-tó, ami egy közszolgálati tó, itt nem csak a horgászok érdekeit kell képviselni, mellette még rengeteg egyesület van, illetve a város lakóinak az igényeit is ki kell elégítenie ennek a tónak. Az egyeztetőfórumban egy koordináló szerepet vállaltam, illetve nekem az a feladatom, hogy a város érdekeit képviseljem – fogalmazott Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Az előterjesztést egy tartózkodással és 11 igennel fogadta el a közgyűlés. A horgásztársadalom számára pedig további jó hír a gazdálkodó részéről, hogy idén még egy telepítés várható a Csónakázó-tónál.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.