A vitaminok és a gyógyhatású készítmények tudatos fogyasztására figyelmeztetnek a gyógyszerészek

facebook megosztás

A vitaminok és a gyógyhatású készítmények tudatos fogyasztására figyelmeztetnek a gyógyszerészek. A megkérdezett szakember szerint a téli időszakban mindig előtérbe kerül a különböző ásványi anyagok és nyomelemek pótlása. Az interneten felkutatott információk helyett azonban érdemes gyógyszertárakban tájékozódni a vitaminbevitelről.

Csakis akkor tudnak segítséget nyújtani, ha azt az emberek kérik tőlük, csak feltett kérdésekre tudnak választ adni – hangsúlyozta Ignácz Andrea. A gyógyszerész mindenkit arra biztat, hogy bátran forduljanak a patika dolgozóihoz.

– Ha hisz valamiben, és arról meg szeretne győződni, én biztos vagyok benne, hogy arra megtalálja a megfelelő alátámasztást az interneten. Csak azért vegyük elő a józan eszünket, amit úgy érzem, egy kicsit most elhagytunk. És mindenki annak próbál meg hinni, ami az ő elképzelésének a legmegfelelőbb – nyilatkozta Ignácz Andrea gyógyszerész.

A szakember szerint a vitaminszedés kérdéséről nem lehet elégszer beszélni, mert a legtöbben nem elég tájékozottak a témában. Sokan nincsenek tisztában például azzal, hogy az immunrendszer erősítését már a hideg hónapok előtt, nyáron el kellene kezdeni.

– Ha egy szülő tudatosan gondolkodik, akkor szerintem a különböző vitaminok szedését a gyerekek esetében már augusztusban el kellene kezdeni. Felkészíteni a gyerekek szervezetét arra, hogy bekerül egy közösségbe, és ott ezer féle kórokozóval fog találkozni. Főleg olyan kicsik esetében, akik először kerülnek közösségbe – tette hozzá Ignácz Andrea.

Ignácz Andrea kiemelte: minden ember más és más, különböző életkorban, különböző betegségek esetén a szervezet eltérően reagál a vitaminokra, ezért is ajánlott szakemberhez fordulni.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.