„Egy csészényi könyvtár” várta az irodalombarátokat

facebook megosztás

Kávé és koncert várta ma az olvasókat a Halis István Városi Könyvtárban. A tervek szerint advent időszakában még lesznek hasonló, hangulatos programok az intézményben.

Októberben indult el, a jubileumi programsorozat részeként az „egy csészényi könyvtár” program a bibliotékában, amelynek egyik célja, hogy minél kellemesebb légkörben tölthessék el szabadidejüket az irodalombarátok. Az évforduló alkalmával a zeneiskola pedagógusai vendégeskedtek az intézményben.

– A dolog most összeállt, hogy de jó lenne, ha a karácsonyt várva lennének olyan pillanatok a könyvtárban, amikor kávézgatni lehet, zenét is lehet hallgatni, valamint szeretnénk bemutatni a zenei ritkaságokat is, ami a gyűjteményünkben van – nyilatkozta Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

Az élő zenének különös varázsa van a csendes épületben. Kém Sándor és Fülöp Szabolcs már nem első alkalommal vállalta a nemes feladatot az idén 20 éves könyvtárpalotában.

– Különlegesség, hogy most egy iskolai csoport is van nálunk, ők is belenézhetnek a műsorba, és természetesen a vendégeinket, kollégáinkat is hívjuk, hogy egy kicsit zenét hallgatva, emelkedettebb hangulatban közelítsük meg a karácsonyt – tette hozzá Czupi Gyula.

A tervek szerint a könyvtár ezentúl heti rendszerességgel szervez hasonló, zenés programot.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.