Ételdobozt helyeztek ki a rászorulóknak

facebook megosztás

Enni adok - enni kapok ételdobozt szereltek fel a Demokratikus Roma Vezetők Egyesületének tagjai nemrégiben a Zrínyi utcában. A kezdeményezés lényege, hogy a felajánlók tartós élelmiszereket raknak a szekrénybe, ezzel támogatva a rászorulók mindennapi étkezését.

Néhány hete már elkezdte szolgálatát az ételdoboz, ami a felajánlásoknak köszönhetően folyamatosan tele van tartós élelmiszerrel, és több nélkülöző rendszeresen fel is keresi a ládikát a Zrínyi utcában.

– Ez mindennap 8 órától 4 óráig vagy tanodaidőben fél 6-ig nyitva van. Az utcáról bejöhetnek és beletehetik. Igazából inkább tartós élelmiszert szeretnénk bele kapni, de valamikor fánkot hoztak bele. Az is teljesen jó volt, úgyhogy bármit szívesen fogadunk, mert szinte azonnal elfogy – mondta el Tejfel József, a Demokratikus Roma Vezetők Egyesületének elnöke.

A tapasztalataink alapján sok éhező van a városban – hangsúlyozta Tejfel József, a DRVE elnöke. Mint mondta: éppen ezért jött az ötlet, hogy csatlakozzanak az Enni adok - enni kapok kezdeményezéshez.

– Nagyon sokan jöttek be hozzánk ételért, pénzért vagy kenyérért. Úgy gondoltuk, hogy így egyszerűbb lesz, ha csinálunk egy ilyen dobozt és akkor ebbe bárki belerakhat és bárki el is vihet belőle. A kezdeményezés jó, mert raknak is bele. Egy hónapja működik, és minden nap fel van töltve. Vannak bent levesek, kenyér, konzervek, úgyhogy teljesen optimális szerintem – tette hozzá Tejfel József.

Az Enni adok – enni kapok ételdobozba bárki tehet pékárut, zöldséget, gyümölcsöt vagy akár házi lekvárokat és befőtteket. A rászorulókat pedig arra kérik, hogy a „jut is, marad is” elvet kövessék, ugyanakkor a kezdeményezők leszögezték: az egyesülethez bárki fordulhat segítségért, jó szívvel fogadják.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.