Fölényes siker a megyei rangadón

facebook megosztás

A sakkozók NB I-es, vagyis második vonalbeli csapatbajnokságában a Tungsram Aquaprofit NSK II a 4. forduló keretében nagy különbségű győzelmet aratott a Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK gárdája fölött, s ennek tudatában látogathatnak majd december 5-én a Győri Elektromos otthonába.

A kanizsai sakkozók klubjának második egysége az NB I-es bajnokság negyedik körében 9-3-ra győzte le a Csutit, pedig az előjelek nem voltak kimondottan kedvezőek. A bajnokság nyitányaként Balatonfüreden ugyan győztek 7-5-re a dél-zalaiak, azt követően azonban nem alakult kimondottan szerencsésen a folytatás.

A második fordulóban az ASE II Paks 8-4-es sikerrel távozott Nagykanizsáról (kanizsai győztes Sipos János volt, Orsó Miklós, Bodó Bence, Haselbach Dávid, Varga Richárd, Demeter Dorina és Kercsmarics József pedig remizett), a Tapolca VVSE otthonában pedig 6-6-os végeredmény született (kanizsai győztes: Orsó, Sipos, remizett: Galyas Miklós, Bodó Norbert, Gombócz Ferenc, Krutti Valér, Bodó B., Kobán Bálint, Haselbach, Demeter).

Ilyen előzmények után került sor a Nagykanizsa – Zalaegerszeg megyei rangadóra Kanizsán és a kellően megerősített hazaiak végül 9-3-ra győzték le a hatszoros magyar bajnok egerszegieket. A bajnokság 4. fordulójának mérkőzésén Galyas, Boris Mikoja, Bodó N., Gombócz, Sipos, Varga R. könyvelhetett el győzelmet, Krutti, Orsó, Bodó B., Haselbach, Demeter, valamint Biskopics Márton pedig döntetlennel állhattak fel az asztaloktól. Ahogy az eredményekből kitűnhet, a Tungsram Aquaprofit NSK nem vesztett partit a nagykanizsai bajnokin. A Kanizsa ezzel – nagyot ugorva - negyedik, míg az Egerszeg harmadik a tabellán.

December 5-én győri meccs következhet a dél-zalaiak számára, míg az első számú, szuperligás egység Kőbányára utazhat.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.