Ideiglenes látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendeltek el a NESZI-ben

facebook megosztás

Ideiglenes látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el kedd délutántól a NESZI-ben Tóth-Bagó Mónika intézményvezető. A Teleki utcai idősek otthonában a 66 gondozottból 7-nek pozitív lett a koronavírustesztje. A tilalom nem vonatkozik a Covid ellen háromszor oltott idősekre és a hozzátartozókra.

Az intézmény két dolgozója jelentette az előző hét végén, hogy koronavírussal megbetegedett, ezt követően Tóth-Bagó Mónika a Nemzeti Népegészségügyi Központ tanácsára, kollégái segítségével, az oltatlan időseket teljesen elszeparálta. Hétvégén az ápolókat folyamatosan tesztelték annak érdekében, hogy ne legyen fertőzött munkatárs beosztva. Ezen a héten megszerveztek egy kampányoltást az intézményben, de előtte minden gondozottat leteszteltek, hogy egy esetleges fertőzöttre ne oltsanak rá. A hét pozitív eredményű idős közül egy oltatlan, hárman két oltással, hárman pedig három oltással rendelkeznek. Két főt a tüneteik alapján kórházba szállították, de nem szorulnak intenzív ellátásra. Jelenleg a lakók 11 százaléka fertőzött.

Aki végstádiumban lévő lakó, attól elköszönni nyilván lehet, eddig is meg volt engedve. Beöltözve, ehhez minden egyes hozzátartozónak joga van és ezt az intézmény biztosítja. Én azt szeretném kiemelni, hogy nyilván minden hozzátartozó tegnap és a mai napon értesítve lett. Látom a visszajelzéseket és én azt gondolom, hogy a három oltással rendelkezőknek sem kellene látogatni. Ha lehet tisztelettel kérni, akkor ne látogassák az intézményt, egyelőre várjuk meg, hogy milyen mozgása van a vírusnak az intézményben – nyilatkozta Tóth-Bagó Mónika, a NESZI igazgatója.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.