Ismét bepróbálkoztak az unokázós csalók

facebook megosztás

Egy banki alkalmazott akadályozta meg, hogy unokázós csalók verjenek át egy idős, nagykanizsai hölgyet. A bejelentést múlt héten tették a rendőrségre. Az áldozatot egy kisebb összeggel ugyan sikerült megkárosítani, de a nagyobb értékű utalás végül nem valósult meg.

A banki dolgozónak az vált gyanússá, hogy az idős nőt a tranzakció alatt mindvégig szóval tartotta és telefonon instruálta valaki. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást az ügyben. Tóth László, bűnmegelőzési alosztályvezető szerint, az unokázós csalás egy rendre visszatérő probléma. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy amennyiben valakit ismeretlenek keresnek meg telefonon, majd pénzutalásra kérik, azonnal kezdjen gyanakodni. A családtagok pedig rendszeresen tartsák a kapcsolatot az idős hozzátartozóikkal és beszéljenek velük az ilyen típusú bűnözésről.

Az idős hölgy elmondta, hogy aznap délelőtt egy telefonhívással arról tájékoztatták, hogy a fia balesetet okozott és azért, hogy ne kerüljön börtönbe, egy nagyobb összeg átutalására kérte egy magát ügyvédnek kiadó személy. Az idős hölgy nagyon megijedt, ezért szeretett volna a fiának segíteni. Egy jelentős összeget már elutalt, viszont a kért összeg nem állt rendelkezésére és ezt egy családtagjától kölcsön akarta kérni, kölcsön is kapta és ezt szerette volna elutalni egy nagykanizsai bankfiókból – mondta el Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.