Jövő héten, november 22-28. között lesz az oltási akcióhét

facebook megosztás

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz az oltás.

A kórházi oltópontok  hétfőtől vasárnapig, reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz a vakcina az oltási akcióhéten, e szakrendelőkben kialakított oltópontok nyitvatartása eltérő lehet. Az oltópontokról és nyitvatartásukról a koronavirus.gov.hu-n tájékozódhatnak.

Az akcióhéten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltópontokra. Ez esetben az oltás érkezési sorrendben fog történni, és az első oltakozókat a helyszínen regisztrálják.

Az oltópontokon öt vakcina áll majd rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputnyik már elfogyott.

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni.  Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Kapcsolódó tájékoztatók:

Oltópontok listája az oltási akcióhéten: Oltópontok
Hozzájárulási nyilatkozat: ​Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz - Kérjük, töltse ki és vigye magával védőoltásra!

Zala megyében, akik élni szeretnének az oltás felvételének lehetőségével, az alábbi oltási helyszínek valamelyikét kereshetik fel:

Forrás: kormanyhivatal.hu

(Borítókép: TASR/AP)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.