Kórusok találkoztak Szepetneken

facebook megosztás

Adventi kórustalálkozót tartottak szombaton a szepetneki evangélikus templomnál. Az idei már a 15. alkalom volt, hogy a baráti kapcsolatban lévő előadók karácsonyi dalokkal köszöntötték a várakozás ünnepét.

Az adventi koszorú első gyertyáját is meggyújtották a találkozón, amire versmondással, és egy karácsonyi történettel is készültek a fellépők.  Unger Ilona, a szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, az önkormányzatuk 1994 óta tagja a Vas-Zala megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetségének. A csoport minden évben rendez adventi éneklést. Ennek helyszíne 2006-ban volt először a szepetneki evangélikus templom, azóta pedig minden évben megtartják a rendezvényt.

– Akkor még Vas megyei kórusokat láttunk vendégül. Utána csináltuk meg a miénket, szerveztük meg a sajátunkat. A Királyi Kórussal, a Nefelejcs Együttes nyugdíjas kórusával, aztán a horvát kórussal. Utána pedig kibővítettük a nagykanizsaiakkal, így ahogy látjuk, halljuk is, az evangélikus gyülekezet kórusával, és a református gyülekezet kórusával – nyilatkozta Unger Ilona, a szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Kollonay Zoltán zongoraművésztől „Az aranyszárnyú angyal” című dal feldolgozását hallhatta a közönség.

– Egy különleges feldolgozásban megpróbálom megemelni ezt a dalt, hogy az advent idején egy olyan érzéssel töltse el az embereket, hogy igenis, ha a gondolataikat kimondják akár egymás iránt, hogy szeretlek vagy megbocsájtjuk egymásnak az elkövetett bűnöket, akkor az a szeretet dolgozhasson, és legyen egy várakozás bennünk. Ha ez megszületik, akkor szabadnak érezhetjük magunkat. Ez a legfontosabb, az angyal szabad, őt nem lehet gúzsba kötni. Az angyal szárnyal, karácsonykor eljön és mindenkinek boldogságot fog adni – fogalmazott Kollonay Zoltán zongoraművész.

A közös éneklést a szepetneki Királyi Kórus műsora zárta.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.