Közpénzből nyílnak falusi kisboltok szerte az országban

facebook megosztás

Kisbolt nyílik 121 olyan településen, ahol az elmúlt években, évtizedekben nem volt. Rigyácon például a Magyar Falu Program „Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében a kistelepülési üzletek támogatása 2021.” című felhívás eredményeként a Rigyalch Kft. közel 49 milliós támogatással nyithat kisboltot.

A Magyar falu programnak köszönhetően kisbolt nyílik 121 olyan településen, ahol az elmúlt években, évtizedekben nem volt - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.    

Gyopáros Alpár a Magyar falu programban meghirdetett, falusi kisboltokat érintő támogatás eredményeit ismertetve elmondta, mintegy 5,6 milliárd forint támogatást fizetnek ki a következő hetekben, hónapokban az alapvető élelmiszereket és vegyiárukat árusító új boltok nyitására.            

A kormánybiztos közölte, egy pályázó négy különböző tevékenységre pályázhatott. Pályázni lehetett ingatlanvásárlásra maximum 5 millió forintig, ingatlanfelújításra maximum 50 millió forintig, eszközbeszerzésre, valamint munkabértámogatást is lehetett igényelni.     

A nyertes pályázók öt évig jogosultak munkabértámogatás igénylésére - jegyezte meg.    

Gyopáros Alpár elmondta, kifejezetten támogatták azt is, hogy az adott kisbolt "kvázi közösségi térként" is funkcionáljon.   

Vény nélkül kapható gyógyszereket is lehet majd bennük vásárolni - tette hozzá a kormánybiztos.    

Közölte, az üzletek több mint 90 százaléka ezeket a többletfunkciókat "bevállalta".

MTI

(Borítókép: nagykar.hu)

A 4 és 67 millió forint támogatást nyert magán személyek, egyéni vállalkozók, béték, káeftk és zéerték listáját az alábbi ikonra kattintva nézheti át.

Csatolmány Méret
Települések és nyertesek listája 488.37 KB

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.