Megszegte a kijárási korlátozásokat, testvére adatait használta, másfél év börtönre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság

facebook megosztás

A Zalaegerszegi Járásbíróság a 2021. november 11. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki megszegte a kijárási korlátozás szabályait, s az igazoltatásakor a testvérének adatait adta meg.

A vádlott 2020 áprilisában három esetben megszegte a kijárási korlátozásról szóló rendeletben foglaltakat, amelyekért összesen 90.000 Ft helyszíni bírságot kapott. Ebből két alkalommal alapos indok nélkül hagyta el lakóhelyét a korlátozások idején. Egy alkalommal pedig azért vonták felelősségre, mert nem tartotta be a jogszabály szerint előírt másfél méter távolságot. Ez utóbbi esetben a helyszíni bírságot nem fogadta el, így az intézkedő rendőrök feljelentést tettek vele szemben. További 30.000 Ft-os helyszíni bírsággal is sújtották, amikor egy benzinkút shopjában péksüteményt próbált lopni. A vádlottnak egyik esetben sem voltak személyazonosításra alkalmas okmányai, adatait bemondás alapján rögzítették. Egy rendőrségi kihallgatás alkalmával derül arra fény, hogy a vádlott minden esetben a testvére adatait adta meg, s az ő nevében írt alá dokumentumokat.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő vádlottat bűnösnek mondta ki büntetőügyben elkövetett hamis vád bűntettében, 4 rendbeli szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétségében, 5 rendbeli, folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében, ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet a vádlott és a védője, valamint az ügyész tudomásul vették, így az jogerős –tájékoztatta lapunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.