Mind a négy irányból megnyitották az új körforgalmat, de kérdés, miként felel majd meg a nyomvonal a kamionoknak, buszoknak

facebook megosztás

Megoszlanak a vélemények a 7-es főútvonal és a Petőfi utca kereszteződésében található körforgalom kivitelezésének minőségével kapcsolatban. A megkérdezett szakértő szerint valóban egy régi problémára ad választ a beruházás, ugyanakkor a teherautóknak, kamionoknak nehézkes lesz a közlekedés, hiszen nem elég széles az új szakasz. A csomópontot a közlekedők számára november 12-én nyitották meg mind a négy irányból egy sajtótájékoztatóval egybekötve. Az esemény szervezői a Kanizsa Médiaház olvasóit, követőit nem tartották fontosnak tájékoztatni az ott elhangzottakról.

 A nyár elején kezdődött a körforgalom építése, ami forgalmirend-változásokkal és lezárásokkal járt. A Petőfi utca irányába nem lehetett lekanyarodni a 7-esről. Zóka Tibor a Petőfi 112. számú lakótelepen él. Elmondta: a járműforgalom megfelelően biztosított volt az építkezés alatt. Péntek óta viszont mind a négy irányból megnyitották a csomópontot, így már az ipari park felől és a Petőfi utca irányából is lehet közlekedni.  

– Van itt a 37 lakónak egy-két fenntartása ezzel az egésszel kapcsolatosan, ami a polgármester úrnak jelezve lett. Nem várjuk el, hogy megváltoztassák az egészet, csak tudjanak róla. Kellett volna szerintünk összehívni egy kis beszélgetést a lakókkal, hogy ti mégis, hogy gondoljátok. Lett volna az embereknek valami kis beleszólása ebbe. Összességében nagyon örülünk annak, hogy ez végre elkészül – mesélte Zóka Tibor.

Furdán János autósoktató szerint is nagy szükség volt a körforgalom megépítésére, hiszen a kereszteződés a délutáni órákban járhatatlan volt. Rengeteg baleset történt a helyszínen, illetve a Petőfi utca irányából balra kanyarodni vagy egyenesen tovább haladni szinte lehetetlen volt.

– Én egy dologgal nem értek egyet a csomópont kialakítása kapcsán. Az mind szép és jó, hogy a város ezen részén építünk egy körforgalmat, azonban a nagyobb járművekre is gondolhattak volna ennek a kialakításánál. A kisebb járművekkel nem is lesz gond, azok fognak tudni közlekedni. Gondolok itt az autósokra, motorosokra, kisebb fajta teherautókra, kisbuszokra. Azonban a nagy méretű járművek, mint például a teherautók, autóbuszok, nyergesvontatók már nem biztos, hogy olyan könnyen fogják használni ezt a csomópontot, olyan könnyen fognak tudni kanyarodni – nyilatkozta Furdán János, a Start Autósiskola oktatója.

A munkálatokkal teljes mértékben még nem végeztek a szakemberek. Információink szerint a mintegy ötszáztizennyolcmillió forintba kerülő projekt átadása jövő év tavaszán várható.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.