Pergető versenyt tartottak a hétvégén a Csó-tó előtározójánál

facebook megosztás

Pergető versenyt tartottak a hétvégén a Csó-tó előtározójánál. A népszerű megmérettetés különlegessége, hogy körforgásos módszerrel horgászhattak a jelentkezők és mindössze egy pihenőnek kialakított részen fújhatták ki magukat a pecások.

A dudaszó után már indulhatott is a pergetés. A verseny reggel 8 órától délig tartott. A szabályok értelmében minden pecás 10 percet tartózkodhatott az állomásán, majd az idő elteltével hat percük volt átérni a következő helyszínre, így a versenyzőket az egyik ponton egy motorcsónakkal fuvarozták. Ezt a szakágat szombaton próbálhatták ki először Nagykanizsán. 

– Nagyon népszerűnek tűnik első nekifutásra, hiszen a jelentkezés nagyon rövid idő alatt betelt. A mai nap 17 versenyző vizsgálja a tavat, hogy milyen a ragadozó állomány. A versenyen kifogott halakról fotót kell készíteni, ezt be kell küldeni a versenybizottságnak – mondta el Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgász Egyesület elnöke.

Honcz Richárd szerint a szél ugyan segített a horgászoknak, de az időjárás így sem volt kedvező.

– Ragadozó halakra horgászunk, csukára, süllőre különböző halimitációkkal, gumicsalikkal. Most inkább a gumicsalikkal horgásznak és fognak is kisebb halakat. 50 cm alatti csukák szoktak jönni. Megelégszünk mi is azzal, csak legyen minél több – fogalmazott Honcz Richárd.

A legeredményesebb versenyző végül Honcz Richard lett, aki az összesen kifogott nyolc csukából hármat tudhatott magáénak.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.