Sajtótájékoztatót tartott az ÉVE a Zalai Hírlapban megjelent egyik hír miatt

facebook megosztás

Szégyen, hogy egy képviselő hazugságokkal becsapja és félrevezeti a körzetéhez tartozó lakókat – hangsúlyozta Berta Krisztián, az ÉVE mai sajtótájékoztatóján. A képviselő és Fodor Csaba frakcióvezető ma délután reagált a csütörtöki Zalai Hírlapban megjelent cikkre, amelyben Szabó Szilárd arra tesz utalást, hogy az ÉVE-frakció nem támogatja a szabadhegyi utcák felújítását, hiszen - mint fogalmaz - számukra a frakciófegyelem fontosabb, mint az ott élők ügyének támogatása. Ezzel szemben az Éljen VárosuNk! Egyesület politikusai kiemelték: ha a Fidesz-frakció elfogadta volna a fejlesztési listájukat, már idén elkészült volna az út.

A szabadhegyiek problémájával már többször is foglalkoztunk. Ahogy most a megyei napilapnak, úgy korábban nekünk is interjút adott Proszenyák Anett. A helyi lakos elmondta: elege van az ígérgetésből, ugyanakkor az áltatunk készített interjúban, ellentétben a Zalai Hírlapban olvasottakkal, nem kizárólag az ÉVE-frakciót tette felelőssé az ez idáig elmaradó fejlesztéséért.

– Nem kérünk semmi olyan dolgot, ami ne járna nekünk, nagykanizsai lakosoknak. Nem hadakozni kellene a képviselő-testületben ülő jobb és baloldalnak, és arra várni, hogy majd az égből lepottyan 588 millió. Ezt az önkormányzatnak ki kellene tudni gazdálkodni. Tehát nem dobálózni kellene a labdákkal, mert ennek mi isszuk meg a levét. Itt van egy állapot, ide ki lehet jönni, meg lehet nézni, hogyan élünk. És semmi olyan dolgot nem kérünk, ami nem járna nekünk – mondta Proszenyák Anett.

Berta Krisztián szerint a helyi Fidesz vezetőjének semmi más célja nem volt ezen nyilatkozattal, mint megfelelni Cseresnyés Péternek és a kampánystratégiának. Hangsúlyozta: ha Szabó Szilárdnak fontos lett volna ez a fejlesztés, akkor már a Balogh László által kidolgozott 588 milliós fejlesztési listára is felkerült volna, de júliusban úgy látszik, nem gondolta elég fontosnak ezt az ügyet a helyi kormányoldal.

– Megint egy hazugsággal kell törődnünk, s jól látjuk azt a tendenciát, ami egyre inkább csak fokozódni fog, hiszen a 2022-es választás közeleg, a hazugságok egyre csak nőnek. A héten Szabó Szilárdra jutott az a „megtiszteltetés”, hogy a heti hazugságadagot a kanizsai polgárokra árassza, s egy sort „ÉVE-zhessen” – fogalmazott Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Fodor Csaba emlékeztetett: az ÉVE - különösen Károlyi Attila kérésére - már 2021 júliusában döntött arról, hogy az önkormányzat számláján lévő 588 millió forintból fedezi a felújítást. A helyi Fidesz azonban nem támogatta ezt a fejlesztési sort, így az útjavítás idén már nem készül el, és Szabó Szilárd előterjesztése alapján még hónapig biztosan nem is fog.

– A 2022-es év költségvetése márciusban fog leghamarabb elfogadásra kerülni, s akkor sem tudjuk, hogy milyen tartalommal, hiszen pontosan nem látjuk, hogy milyen forrásaink maradnak meg. A mostani, szomorú hírek arról szólnak, hogy sok száz millió forintot, a mi számításaink szerint minimum 800 millió forintot ismételten elvesz a Fidesz-kormány el fog vonni a városunktól. S pont azokat a szabad felhasználású pénzeket vonja el, amikből hasonló felújításokat, karbantartásokat, út-, járda- vagy közlekedésbiztonsági rendszerek felújítását, telepítését el tudnánk végezni – nyilatkozta Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Az üggyel kapcsolatban Szabó Szilárd – a megyei napilap olvasóival ellentétben – a Kanizsa Médiaház követőit nem tartotta fontosnak tájékoztatni.

M-B.Gy

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.