Zalaegerszegen jó tehetséges fiatalnak lenni

A Nemzeti Tehetség Program tematikus hónapjában bemutatkozik Zalaegerszeg, mint Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert település. A második alkalommal indított kampányban zalaegerszegi fiatal tehetségek közreműködésével készült film hangsúlyozza a helyi tehetségtámogatás fontosságát.

A Nemzeti Tehetség Program (NTP) második alkalommal indította útjára a helyi tehetségtámogatás hónapját, amelyben az adott településeken működő közösségek nélkülözhetetlen támogatói szerepére irányítja rá a figyelmet. A Zalaegerszegen készült és ma publikált 6 perces filmmel a Nemzeti Tehetség Program szeretné megmutatni azt a kitartó munkát, amit a városban a tehetségekre fordítanak, és amely jó példaként szolgálhat minden település számára.

A Nemzeti Tehetség Program különböző pályázatokon, intézményeken és ösztöndíjakon keresztül segíti a tehetséges fiatalokat, ám egy tehetség kiteljesedése szempontjából kiemelt jelentősége van annak is, hogy a legszűkebb környezetétől mennyi odafigyelést, biztatást, szakmai támogatást kap.
Számos jó példa van már arra, hogy egy helyi közösség, önkormányzat hogyan, milyen formában tudja segíteni a helyben élő kiemelkedően tehetséges gyermekeket, fiatalokat. A kampány célja ennek a támogató háttérnek a megismertetése. A kitüntető elismeréssel jelenleg 30 önkormányzat rendelkezik. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város a Nemzeti Tehetség Programmal összhangban támogatja a tehetséges diákokat abban, hogy még sikeresebbek legyenek tanulmányaikban és útmutatást kapjanak az életben. 

Zalaegerszeg tehetséggondozó programja

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten támogatja azon helyi egyesületek munkáját, amelyek a legtöbb tehetséges fiatalt nevezik a város által szervezett Zegasztár tehetségkutató televíziós versenyre. A kiemelt szervezeteket - Zalai Táncegyüttes, Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Albatrosz Táncsport Egyesület, Gála Társastáncklub - jelentős önkormányzati támogatásban részesítik, amely kiszámítható feltételeket biztosít a szakmai műhelyek működéséhez.

A támogatás különösen nagy segítséget jelent azon tehetséges fiatalok esetében, akik önerőből nem tudják megvásárolni a versenyeken való részvételhez szükséges hangszereket, formaruhát, felszereléseket, vagy nem tudják fedezni teljes mértékben a felkészülési, képzési költségeket.

Bővebb információ: www.nemzetitehetsegprogram.hu

(Borítókép: facebook.com)