A második gyertya is ég az adventi koszorún

A remény gyertyáját is meggyújtották tegnap este a város adventi koszorúján. Az időjárás nem volt éppen kedvező a szabadtéri programokhoz, de sok kanizsai érezte úgy, hogy az ünnep alkalmából a közösséget választja.

Advent második hétvégéjén Bizzer András köszöntötte azokat, akik kilátogattak az Erzsébet térre. Az alpolgármester advent és az adventi koszorú jelentőségéről szólva azt mondta: a jelképek útjelzők a nyugodt és türelmes, mások iránt nyitott önmagunkhoz, ahová meg kívánunk érkezni karácsony idején.

– Ilyenkor a hit, a remény, a szeretet és az öröm gyertyái jelzőfényének útmutatásával fokozatosan azzá az emberré válunk, aki a legteljesebb, és leginkább közösségi bennünk – fogalmazott Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere.

A második gyertya meggyújtása előtt Makoviczky Gyula evangélikus lelkész szólt az adventi forgatagban résztvevő, együtt ünneplő kanizsaiakhoz.

– Emeljen az Isten falakat, és védjen meg bennünket. De bontsa le azokat a falakat is, amikre nincs szükség közöttünk. Adventben készüljön az út lélektől lélekig. Tudjuk egymást úgy elfogadni amilyenek vagyunk. Befogadni. Együtt, a szeretet tűzénél megmelegedni – mesélte Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Az adventi programok folytatódnak a város főterén, a részleteket a közösségi oldalakon találhatják meg az érdeklődők.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)