A Piarista-iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a lelki felkészülésre is adventkor

facebook megosztás

A mögöttünk hagyott év végiggondolására, a bűnbánatra is alkalmas az adventi időszak Szabó Gábor paptanár szerint. A Piarista-iskolában hétfőn tartották a második gyertyagyújtást, amire ünnepi műsorral is készültek az intézmény diákjai.

Közös énekléssel és versmondással készültek a Piarista-iskola harmadik osztályos tanulói az adventi gyertyagyújtásra. Szabó Gábor piarista paptanár pedig a lelki felkészülés fontosságáról beszélt a gyerekeknek.

– Mi keresztények az adventi időszaknak a belső tartalmát szoktuk leginkább hangsúlyozni. Nekünk keresztényeknek elsősorban a bűnbánatról szól. Aki nem vallásos, annak ez kevésbé jelent sokat, de az az ember is kicsit végiggondolhatja, hogy mondjuk az elmúlt egy évben hogyan telt az élete. Az igazán fontos dolgokra helyezte a hangsúlyt. A szeretteire elég minőségi időst szánt-e – mondta el Szabó Gábor piarista paptanár.

Nemcsak hitbéli tanácsokkal, hanem különböző foglalkozásokkal is készülnek az intézmény oktatói a fiataloknak adventkor.  

– A kisebbeknél még nagyon fontosak az advent külsőségei. Adventi koszorút készítenek, feldíszítik a termet az adventi színekkel. A nagyobbaknál, felső tagozatosoknál, gimnazistáknál pedig az adventnek valóban ez a lelki tartalma, lelki készülés is nagyon sokat jelent. A felső tagozatosoknak lesz majd adventi lelki nap az egyik szombaton – mesélte Szabó Gábor.

Tegnap, december 6-án a Mikulás és segítő krampuszai is ellátogattak az intézmény minden osztályába, hogy egy kis aprósággal kedveskedjenek a gyerekeknek.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.