A viharos szél volt az úr Zalában, közel harminc kárhelyre riasztották vasárnap délig a tűzoltókat

13 óráig összesen 28 esetben riasztották a zalai tűzoltókat a viharos időjárással összefüggésben. A legtöbb munkát a keszthelyi hivatásos tűzoltóknak adta a viharos szél, de a nagykanizsai, pacsai, zalakarosi, letenyei, zalaegerszegi hivatásos tűzoltóknak valamint a zalaszentiváni, hévízi, balatongyöröki és szőkedencsi önkéntes tűzoltóknak is vonulniuk kellett, elsősorban fakidőlésekhez.   

Keszthely: Villanyoszlop dőlt az úttestre Keszthelyen, a Festetics György utcában. A város hivatásos tűzoltói a forgalmi akadályt képező oszlopot eltávolították, majd a burkolatot megtisztították. A helyszínre az áramszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

Nagyrécse: Fa dőlt az úttestre Nagyrécse külterületén, a 7-es főút mentén. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kézi erővel megszüntették a forgalmi akadályt. 

Nagykanizsa: Kettétört, majd az úttestre dőlt egy telefonvezetéket tartó faoszlop Nagykanizsán, a Miklósfa utcában. A város hivatásos tűzoltói az oszlopot kézi erővel eltávolították.  

Szőkedencs: Teljesen elzárta a közlekedést egy úttestre dőlt fa a 7-es főúton, Szőkedencs közelében. A település önkéntes tűzoltói távolították el a fát motoros láncfűrésszel. 

Keszthely: Az erős szél letépett egy transzparenst a 71345-ös úton, egy vendéglátóhely közelében. A város hivatásos tűzoltói az útra lógó transzparenst felcsavarták és felkötözték.  

Pacsa: 10 méter magas fa dőlt az úttestre a 75-ös főúton, Pacsa közelében. A város hivatásos tűzoltói a forgalmi akadályt motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal megszüntették.  

Galambok: Kidőlt fa akadályozta a közlekedést Galambokon, a Dózsa György utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a darabot. 

Pacsa: 8 méteres akácfa dőlt az úttestre a 75-ös főúton, Pacsa közelében. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a darabot. 

Keszthely: Megbontott a szél egy 20-25 méter hosszú lemezkerítést Keszthelyen, a Pammer István utcában. A gyalogos közlekedést veszélyeztető elemeket korongos vágó alkalmazásával feldarabolták, majd eltávolították. 

Nagykanizsa: Fenyőfa dőlt az úttestre Nagykanizsán, a Péterfai utcában. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a darabot. 

Nagykanizsa: Kidőlt fenyőfák veszélyeztették a közlekedést Nagykanizsán, a Seregélyes úton. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a fenyőfákat. 

Nagykanizsa: Kerítésre dőlt egy fa Nagykanizsán, a Hársfa utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

Keszthely: Családi ház tetejére dőlt egy fenyőfa Keszthelyen, a Tipegő úton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrészekkel és dugólétra alkalmazásával távolították el a darabot a tetőről, a sérült cserepeket pedig kicserélték. 

Keszthely: Kidőlt egy 10 méter magas fa és a közlekedést akadályozta Keszthelyen, a Mikus Gyula sétányon. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal eltávolították a darabot.  

Sármellék: Letört faágak akadályozták a közlekedést a 76-os főúton, Sármellék közelében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók távolították el a darabokat. 

Balatongyörök: Fa dőlt egy kisteherautóra Balatongyörökön, a Mély úton. A kocsiban csak a sofőr tartózkodott, aki a helyszínre érkező badacsonytomaji hivatásos és balatöngyöröki önkéntes tűzoltók kiérkezéséig elhagyta a járművet. A rajok az úttestet teljesen elfoglaló fát motoros láncfűrésszel feldarabolták és eltávolították. 

Pölöske: Úttestre dőlt egy 8 méter magas fa és akadályozta a közlekedést a baki körforgalom közelében, Pölöske térségében. A pacsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal megszüntették a forgalmi akadályt. 

Alsópáhok: A járműforgalmat veszélyeztette egy úttestre dőlt fa Alsópáhokon, amit a keszthelyi hivatásos tűzoltók távolítottak el.  

Szentgyörgyvár: Fa dőlt az úttestre Szentgyörgyváron. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Keszthely: Telefonkábelt szakított le az erős szél Keszthelyen, a Vásár téren. A város hivatásos tűzoltói a gyalogos közlekedést veszélyeztető kábelt dugólétra segítségével feltekerték és biztonságos helyre rakták.  

Nagykanizsa: Az erős szél miatt az útra és egy épületre dőlt három fenyőfa Nagykanizsán, az Egry József utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel és létra alkalmazásával eltávolították. 

Bánokszentgyörgy: Cserepeket bontott meg az erős szél egy omladozó, lakatlan épület tetején Bánokszentgyörgyön, a Béke utcában. A letenyei hivatásos tűzoltók a meglazult cserepeket leszedték, a roskadozó épület életveszélyessé vált falát bedöntötték és a lelógó léceket, gerendákat eltávolították. 

Hévíz: Megbontotta egy szálloda tetejét az erős szél Hévízen, a Kossuth Lajos utcában. A keszthelyi hivatásos, valamint a hévízi önkéntes tűzoltók a felszakított lemeztetőt kéziszerszámokkal eltávolította. 

Zalaegerszeg: Távközlési oszlopról lelógó, használaton kívüli vezeték akadályozta a közlekedést Zalaegerszegen, a Bozsoki utcában. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a közlekedést veszélyeztető vezetéket. 

Nagykanizsa: Derékba tört, majd rádőlt egy közeli diófára egy 10 méter magas fenyőfa Nagykanizsán, a Péterfai utcában. A város hivatásos tűzoltói motors láncfűrésszel távolították el a parkoló autókat veszélyeztető fákat. 

Zalaszentiván: Fa dőlt az úttestre Zalaszentivánon, a Kinizsi Pál utcában. A forgalmi akadályt képező darabot a zalaszentiváni önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították az útról. 

Murakeresztúr: Felsővezetékre dőlt egy 10 méter magas fa a Fityeház és Murakeresztúr közötti úton. A letenyei hivatásos tűzoltók az áramtalanítás után eltávolították a fát. 

Nagykanizsa: Útra és kerítésre dőlt egy fa Nagykanizsán, az Othelló úton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal számolták fel a kialakult forgalmi akadályt.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság