Az év civil személyiségei Stimeczné Lukács Kitty és Stimecz Fridolin

Hat kategóriában díjazták az idén kiemelkedő társadalmi tevékenységet végző civil személyeket és szervezeteket tegnap a Köszönet Napján. A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület 15. alkalommal szervezte meg az eseményt. A városlakóktól számos ajánlás érkezett a jelöltekre.  

A társadalmi felelősségvállalás ad keretet az egész rendezvénynek, a Köszönet Napja minden évben nagy érdeklődést vált ki az emberek körében – mondta el Budavölgyi Kálmán. Az egyesület ügyvezető elnöke hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy mindig az arra legérdemesebbek részesüljenek elismerésben. 

– Arra kértük a civil szektor résztvevőit, a városlakókat, hogy azzal segítsenek bennünket, hogy olyan személyeket javasoljanak, akik felett mi esetleg elsiklottunk, nem vettük észre azt az aktivitást, amivel ők rendelkeztek. Talán így, közösen tudjuk azt már évek óta elérni, hogy az arra legérdemesebb személyek kapják meg mind a hat díjat – emelte ki Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke.  

A szervező egyesület soros elnöke, Lengyák István köszöntő beszédében kiemelte, hogy a civileknek meghatározó szerepük van a közösségi és kulturális élet területein.

– A civilek, a civil személyek a társadalom önszerveződő, önkéntes, a közjó érdekében tevékenykedő emberek összessége. A civilek a különböző polgári kezdeményezések, a társadalmi, kulturális élet fontos mozgatói, akik szerepvállalásuk révén nagyban hozzájárulnak a társadalmi problémák azonosításához, eredményes rendezéséhez és a közösségi szükségletek kielégítéséhez – mondta Lengyák István, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület soros elnöke. 

Az ünnepi műsort a szervezet elkötelezett csoportja, a fiatalok adták.

A rendezvényen a civilek szponzora kitüntető elismerést ebben az esztendőben a Nilfisk Production Kft érdemelte ki. Az év civil önkéntese erkölcsi díjat Málnási Gizellának ítélték oda. A civilek mecénása a Szabadics házaspár, Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán lett. Az év civil fiatalja címet Lendvai Kristóf kapta. Az év civil személyisége elismerést a Stimecz házaspár, Stimeczné Lukács Kitty és Stimecz Fridolin érdemelte ki. Az év civil közössége pedig a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesület lett.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)