Flórek Zsolt: Akinek van egy kicsivel több lehetősége, annak kötelessége, hogy segítsen

Flórek Zsolt, fiatal kanizsai vállalkozó tavaly 50, idén 100 jegyet biztosított a moziba, azoknak a fiataloknak, akik máskülönben nem juthatnának el az intézménybe.

A mozi, a filmek és a filmélmény közel áll Flórek Zsolthoz és kollégájához, ez kezdeményezésük másik vezérfonala. A vállalkozó úgy fogalmazott: nem csak a frázisokkal dobálózva - miszerint jó adni - hanem tettlegesen kiállnak a céljuk mellé, miszerint érdemes örömet okozni. 

– Tavaly a Covid kapcsán indult ez el, hogy az ember egyúttal a mozinak is segített, mert nehéz helyzetben voltak, a zárvatartások miatt. Ehhez járult hozzá, hogy ne csupán névtelen segítség legyen, hanem érezzék jól magukat olyanok is, akik ezt a szolgáltatást nem tudják állandó jelleggel igénybe venni. Így jött az ötlet, ezt szerettük volna ismételni idén is – árulta el Flórek Zsolt.

Hogy mennyire vannak hasonló véleményen a vállalkozók? Erre a kérdésre Flórek Zsolt úgy felelt: a tendencia ugyan javul, de ha mindenki csak ennyit tenne minden évben, akkor jóval kevesebb nélkülöző lenne élményekben, javakban egyaránt.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)