Futsal: nagy a várakozás, avagy hétfőn az első tétmeccs az Arénában

facebook megosztás

Sporttörténeti pillanatához is érkezhet hétfőn a Nagykanizsai Futsal Club NB II-es futsal együttese, hiszen a két hete hivatalosan is átadott Kanizsa Aréna falai között immár tétmérkőzést is láthatnak a nézők, szurkolók: az NFC a Nyugati csoport 14. fordulójában 20 órától a REAC-ot látja vendégül.

Több szempontból is fontos találkozót vív december 20-án, a hét első napján a Nagykanizsai Futsal Club, s amit már a hivatalos szövetségi honlap is rögzít: a Zsigmondy-csarnok helyett immár a Kanizsa Aréna szerepel helyszín-megjelölésként. Ráadásul az NFC le is taszítaná a dobogó harmadik fokáról is a rákospalotaiakat. A kanizsai legénység játékos-edzője, Szőke Ádám is várja már a hétfőt, bár esetében is felemelő az öröm, más kérdés, hogy alighanem kevésbé lehet majd maximális.

- Már az lendületet ad nekünk, hogy a csütörtökön az Arénában tudtunk edzeni – fogalmazott Szőke. - Nyugodtan mondhatom, hogy mindenki izgalommal várja a hétfői meccset, legyen az fiatal ifjúsági játékos, vagy rutinos idősebb. Szeretnénk győzelemmel felavatni a csarnokot, még ha ez nem is lesz egyszerű feladat. Ellenfelünk a tabella harmadik helyén álló REAC, mely ellen idegenben vereséget szenvedtünk. Azon a mérkőzésen bőven több volt bennünk, amit hétfőn az Arénában szeretnénk is kihozni magunkból.

A játékos-edző legnagyobb sajnálatára azonban az eltiltása még korántsem járt le.

- Van is bennem személy szerint egy kis hiányérzet, hogy játékkal nem tudok segíteni, de a azért lelátóról megpróbálok és bízom abban, hogy minél több szurkoló mellől tehetem ezt.

Érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy Fujsz Richárd ellenben már a két kihagyott bajnokija után visszatérhet, míg a keretből Takács Dávid nem tagadja várakozását más szempontból sem.

- Megmondom őszintén, arra jutottam magamban, azért már a meccs esélyeit latolgatva, hogy eddig is lelkes közönségünk remélem, szervez egy kis szurkolást, s bízom abban, hogy ezt remek és eredményes játékkal is tudjuk majd viszonozni - mondta el Takács.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.